"Jos sub un birou/masă! Protejează-te! Ţine-te!"

Vineri, 28 Noiembrie 2014Iași

Jos sub un birou masa  Protejeaza te  Tine te | imaginea 1 Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi s-au aflat miercuri, 26 noiembrie 2014, în mijlocul elevilor Şcolii Carmen Sylva, unde au organizat o activitate de informare preventivă urmată de un exerciţiu practic privind modul de comportare în cazul producerii unui seism, la care au participat 250 de elevi.

Ca şi în alte rânduri, atât cadrele didactice, cât şi copiii Şcolii Carmen Sylva au manifestat interes faţă de activitatea propusă de pompierii ieşeni, dovedind că, în cazul producerii unui cutremur, ştiu cum trebuie să se protejeze.

Salvatorii ieşeni au fost susţinuţi în această acţiune de elevi din cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi şi Construcţii, care au împărţit colegilor mai mici pliante cu reguli de comportare la cutremur. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza”al Judeţului Iaşi este partener asociat, alături de Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii, în cadrul proiectului “Safeguarding Educational Enviroment”, („Mediu Educaţional Sigur”), ce are ca obiectiv pregătirea elevilor şi a cadrelor didactice privind cunoaşterea măsurilor de protecţie civilă.

Pompierii ieşeni au amintit faptul că, pentru a fi în siguranţă cand se produce un cutremur, trebuie să respecţi o regulă simplă: Jos sub un birou/masă! Protejează-te! Ţine-te!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.