Elevii de la Casa de tip familial din Sântana de Mureş au aflat de la specialiştii E.ON şi I.S.U. cum să utilizeze corect sursele de energie

Duminică, 07 Decembrie 2014Mureș

Elevii de la Casa de tip familial din Santana de Mures au aflat de la specialistii E ON si ISU cum sa utilizeze corect sursele de energie | imaginea 1 Lecţiile interactive despre siguranţă susţinute de specialişti, dar şi cadourile primite de copii la finalul acestora au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România derulează, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” în zeci de şcoli din România, în special în cele din mediul rural. Programul urmăreşte să educe copiii cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie, prin intermediul unor lecţii interactive, concepute special pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.

În judeţul Mureş proiectul a debutat miercuri, 3 decembrie a.c., la Casa de tip familial de la Sântana de Mureş unde reprezentanţii I.S.U. Mureș şi voluntarii E.ON au revenit în clase ca dascăli. Aceştia i-au învăţat pe copii lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală.

Elevii de la Casa de tip familial din Santana de Mures au aflat de la specialistii E ON si ISU cum sa utilizeze corect sursele de energie | imaginea 2 La sfârşitul lecţiei, copiii s-au bucurat de pachetele cu dulciuri primite atmosfera creată fiind una de sărbătoare, acum când ne mai despart doar câteva zile de Sf. Nicolae.

Acţiunea de la Sântana de Mureş face parte din campania comună de informare preventivă derulată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii. Toate instituţiile în care se va derula, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” vor primi câte un calculator.

Încheiat în luna septembrie 2012, parteneriatul şi-a propus realizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Elevii de la Casa de tip familial din Santana de Mures au aflat de la specialistii E ON si ISU cum sa utilizeze corect sursele de energie | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.