Onoare și respect între generații

Joi, 25 Decembrie 2014Bihor

Onoare si respect intre generatii | imaginea 1 Vineri, 19 decembrie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, în prezenţa întregului personal de la reşedinţa inspectoratului, s-a desfăşurat un eveniment aparte, dedicat Generalului de brigadă (r) ing. Adrian Pădurean, comandant al instituţiei pompierilor militari în perioada 1984-2001.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a deschis festivitatea cu un citat revelator pentru evenimentul care s-a dorit a fi o surpriză, concepută ca mărturie de înaltă consideraţie, pentru fostul comandant al pompierilor bihoreni, la împlinirea venerabilei vârste de 70 de ani: “Un popor care nu-și cunoaște istoria, e ca un copil care nu-și cunoaște părinții.(N.Iorga)”

Inspectorul şef a adăugat faptul că “istoria noastră este legată de domnul General de brigadă (r.) ing. Adrian Pădurean, comandantul pompierilor militari bihoreni în perioada 1984-2001, care şi-a dedicat viaţa şi munca de zi cu zi conducerii acestei instituţii”.

Onoare si respect intre generatii | imaginea 2 General de brigadă dr. Ioan Baş, a prezentat colegilor mai tineri şi a reamintit colegilor care au servit instituţia încă din acea perioadă, faptele memorabile şi realizările deosebite ale fostului comandant al pompierilor militari bihoreni, subliniind două lucruri esenţiale referitoare la acesta: “implicarea fructuoasă a domniei sale în perfecţionarea sistemului de lucru al pompierilor militari bihoreni şi materializarea dezideratului de dezvoltare instituţională, prin crearea noilor subunităţi de intervenţie la nivelul judeţului Bihor, pe principiul apropierii de cetăţean, pe principiul timpului de răspuns”.

Mărturisindu-şi emoţia şi sentimentul de bucurie provocate de “darul” primit din partea conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, general de brigadă (r.) Adrian Pădurean i-a adresat mulţumiri inspectorului şef şi întregului colectiv, oferindu-le, la rândul dumnealui, o incursiune emoţionantă în experienţele trecute, însă încă vii ca şi valenţe sufleteşti, trăite alături de pompierii militari bihoreni.

La final, inspectorul şef a acordat celui care i-a fost comandant, celui care a condus destinele pompierilor militari bihoreni timp de 17 ani, o Plachetă de Onoare, în semn de preţuire şi aleasă recunoştinţă “pentru contribuţia semnificativă adusă pe timpul întregii activităţi profesionale la dezvoltarea şi modernizarea instituţiei pompierilor militari din judeţul Bihor.”

Onoare si respect intre generatii | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.