Pompierul - salvator și apărător al semenilor săi 24 de ore din 24

Duminică, 18 Ianuarie 2015Brașov

Pompierul   salvator si aparator al semenilor sai 24 de ore din 24 | imaginea 1 Pompierii salvatori sunt eroii anonimi care vin în ajutorul semenilor ori de câte ori aceştia se găsesc în situaţii limită. În uniformă sau în haine obişnuite, în tura de serviciu sau în timpul liber, ei sfidează moartea în fiecare zi, riscându-şi viaţa pentru a o apăra pe cea a concetăţenilor lor.

Aşa s-a întâmplat şi vinerea trecută, când, un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, aflat în timpul liber, a prins în flagrant un bărbat care a tâlhărit o femeie, în tentativa de a-i fura poşeta. La strigătul disperat de ajutor al acesteia, plutonierul adjutant Pavel Onofraş, fără să stea pe gânduri, a uitat de urgenţele personale şi a plecat în urmărirea autorului.

Colegul nostru a reuşit să-l prindă şi să-l imobilizeze pe tâlhar. Fiind lovită de acesta şi prea speriată de cele întâmplate, femeia nu a reuşit să sune la 112. Atunci, subofiţerul a dat telefon şi un echipaj de poliţie a venit şi l-a preluat pe suspect.

Angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Braşov din anul 2007 şi promovat comandant de echipaj şi conducător auto, plutonierul adjutant Pavel Onofraş, în vârstă de 43 de ani, tatăl unei fetiţe în vârstă de 9 ani, a manifestat, şi în această situaţie, curaj şi solidaritate faţă de aproapele său, repere ce definesc menirea de „pompier”.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă îl felicită pe plutonierul adjutant Pavel Onofraş pentru implicarea şi spiritul civic de care a dat dovadă şi îl recompensează cu citarea prin Ordin de Zi pe Unitate al IGSU.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.