Bebe, câinele pompierilor hunedoreni, un salvator și un supraviețuitor de excepție

Marți, 03 Februarie 2015Hunedoara

Bebe  cainele pompierilor hunedoreni  un salvator si un supravietuitor de exceptie | imaginea 1 Bebe, câinele pompierilor hunedoreni, a fost implicat, alături de instructorul său plutonierul Robert Botond Kulcsar, timp de aproape patru luni într-un program intens de pregătire, în cadrul unui curs de specializare, la Centrul Chinologic Sibiu.

Bebe a obţinut al doilea calificativ al grupei sale fiind, de fapt, unul dintre cei mai buni câini de căutare/salvare urbană al pompierilor din România, luând nota maximă la proba de căutare în câmp deschis. Bebe a impresionat instructorii Centrului Chinologic Sibiu şi prin precocitatea lui, el fiind cel mai tânăr patruped prezent la cursul de perfecţionare.

Bebe a exersat tehnicile de căutare a oamenilor prinşi sub dărâmături sau surpări de pământ „rafinându-şi” simţul olfactiv până la perfecţiune. Antrenorii lui Bebe cred că acesta este capabil “să simtă” un om şi să semnaleze locul în care acesta este situat chiar dacă s-ar afla prins la câţiva metri sub dărâmături.

Bebe  cainele pompierilor hunedoreni  un salvator si un supravietuitor de exceptie | imaginea 2 Bebe, are “stofă” nu doar de salvator ci şi de supravieţuitor. În cursul anului trecut s-a aflat într-un moment delicat după ce a fost diagnosticat, de medicii veterinari, cu insuficienţă hepatică. Dorinţa lui Bebe de a trăi, dragostea instructorului şi a altor pompieri care l-au vegheat şi îngrijit l-au ajutat să învingă boala.

În plus, timp de trei luni, Bebe a urmat un tratament medicamentos şi a “ţinut regim” consumând doar hrană specială pentru câini.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean spune că: „Investigaţiile şi îngrijirile medicale ale câinelui de serviciu au fost suportate din fondurile inspectoratului, el fiind tratat foarte bine de medicii veterinari. Ne bucurăm nespus că s-a însănătoşit. Avem satisfacţia că i-am oferit o şansă la viaţă unui câine foarte valoros şi dedicat salvărilor din mediul urban”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.