Lecţie de prim ajutor pentru jurnalişti

Duminică, 22 Februarie 2015Constanța

Lectie de prim ajutor pentru jurnalisti | imaginea 1 Sâmbătă, 14 februarie 2015, 15 jurnalişti constănţeni au participat la o activitate de „Iniţiere în suportul vital de bază la adult şi copil”, instruire asigurată de instructorii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Iniţierea în acordarea primului ajutor de bază s-a desfăşurat în Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă, şi s-a axat pe recunoaşterea şi tratarea obstrucţiei căilor aeriene şi suportul vital de bază la adult şi copil.

La solicitarea jurnaliştilor, temele abordate au inclus şi manevre de prim ajutor în cazul producerii fracturilor, arsurilor, convulsiilor, a persoanelor înecate şi recunoaşterea accidentelor vasculare cerebrale.

Lectie de prim ajutor pentru jurnalisti | imaginea 2 Activitatea a avut un format interactiv, astfel încât fiecare dintre cei prezenţi a avut ocazia să execute sub îndrumarea instructorilor manevrele prezentate.

Iniţierea jurnaliştilor în acordarea primului ajutor de bază este una dintre activităţile organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa pentru a marca Ziua Protecţiei Civile din România, sărbătorită anual la 28 februarie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.