Pompierii nemţeni, vizitaţi de elevi din Turcia

Duminică, 22 Februarie 2015Neamț

Pompierii nemteni  vizitati de elevi din Turcia | imaginea 1 Vineri, 13 februarie a.c., începând cu ora 11:30, pompierii Detaşamentului Piatra Neamț au fost vizitaţi de 22 de elevi şi cinci cadre de la o şcoală din Turcia. Activitatea s-a desfăşurat în baza solicitării Şcolii Postliceale Sanitare Piatra Neamț, care efectuează un schimb de experienţă în domeniul sanitar cu o unitate de învăţământ similară, în cadrul proiectului Corlu European Health Connections.

În cadrul acestei acţiuni, studentul aflat în stagiul de practică la Detaşamentul Piatra Neamț a prezentat una dintre autospecialele moderne ale unităţii, echipată cu instalaţii de stingere cu apă şi spumă, accesorii pentru descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, paramedicii au prezentat ambulanţa SMURD, iar echipajul de descarcerare – un exerciţiu demonstrativ de eliberare a unei persoane ce a rămas captivă într-un autoturism, în urma unui accident rutier.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.