Supravieţuitorul unui accident în masivul Şureanu a participat la bilanţul I.S.U. Hunedoara pentru a-şi întâlni salvatorii

Duminică, 01 Februarie 2015Hunedoara

Supravietuitorul unui accident in masivul Sureanu a participat la bilantul ISU Hunedoara pentru a si intalni salvatorii | imaginea 1 La evaluarea activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara a participat şi un invitat surpriză; Cristian Penescu, supravieţuitorul unui accident nefericit care a dorit să-şi întâlnească salvatorii şi să le mulţumească public.

În primăvara anului trecut Cristian Penescu a fost victima unui accident teribil în masivul Şureanu, el fiind salvat de o echipă a Gărzii de intervenţie Baru, formată din 4 pompieri şi 3 pompieri SMURD. Ei sunt plutonier major Ioan Marius Novăcesc, plutonier major Daniel Călean, plutonier adjutant Ion Popescu, plutonier major Florin Cristian Dubreu, plutonier Marius Barbu, plutonier Alin Daniel Antal, plutonier major Ion Valentin Gâmbuţă.

Pentru îndeplinirea misiunii, pompierii au parcurs distanţa de 10 kilometri, cu autospeciala pe un drum forestier, după care s-au deplasat pe jos, aproximativ 2 kilometri, pe un teren foarte accidentat şi greu accesibil în condiţii de vreme nefavorabilă, frig, vânt şi ploaie.

La locul intervenţiei au găsit un bărbat de 40 de ani, în stare de şoc, politraumatizat, care se prăbuşise de pe un versant abrupt, cu o înălţime de aproximativ 20 de metri. Pompierii SMURD i-au protejat multiplele fracturi cu atelele vacuum, i-au pansat rănile şi l-au purtat pe o targă, mai mulţi kilometri până la ambulanţă.

Supravietuitorul unui accident in masivul Sureanu a participat la bilantul ISU Hunedoara pentru a si intalni salvatorii | imaginea 2 Cristian Penescu le-a strâns mâinile salvatorilor săi, i-a privit în ochi şi le-a dăruit câte un tricou pe care este inscripţionat cuvântul MULŢUMESC! „Datorită lor trăiesc şi pot să am grijă de familia mea şi de elevii mei. Mulţumesc. Restul sunt povești!”, a spus emoţionat profesorul Cristian Penescu.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenenet colonel Viorel Demean le-a înmânat celor 7 pompieri câte o diplomă de merit în semn de apreciere pentru implicarea deosebită în misiunea de salvare a lui Cristian Penescu, din data de 17 aprilie 2014 concluzionând că: gestul de astăzi, al domnului Penescu, care se întâmplă foarte rar în lumea noastră grăbită, constituie o mare şi plăcută surpriză pentru noi.

În semn de recunoştinţă pentru gestul excepţional de apreciere a muncii pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenţie Baru, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, i-a înmânat lui Cristian Penescu o diplomă de onoare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.