Ziua 112, sărbătorită de pompieri împreună cu copiii

Duminică, 22 Februarie 2015Constanța

Ziua 112  sarbatorita de pompieri impreuna cu copiii | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au sărbătorit Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 alături de preşcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 53 şi elevii Colegiului Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, ambele din Constanţa.

Astfel, în scopul prevenirii evenimentelor cu consecinţe deosebit de grave asupra vieţii, reprezentanţii I.S.U. Constanţa au desfăşurat o serie de activităţi de informare publică prin care au subliniat importanţa utilizării în mod corect a numărului unic 112 şi exclusiv în momentele în care există o reală situaţie de urgenţă.

Atât preşcolarilor cât şi elevilor, li s-a explicat care este semnificaţia unei urgenţe şi au fost familiarizaţi cu acea conduită care trebuie urmată la apelarea numărului 112.

Ziua 112  sarbatorita de pompieri impreuna cu copiii | imaginea 2 Tot în cadrul acestor întâlniri, pompierii militari le-au prezentat copiilor aspecte care privesc modul de acţiune şi reacţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, fiindu-le înmânate materiale informative, în vederea prevenirii producerii evenimentelor negative, precum şi menţinerii unui grad ridicat de siguranţă în rândul acestora.

Un alt obiectiv atins în timpul activităţilor desfăşurate astăzi a fost promovarea Campaniei Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”, campanie privind conştientizarea, informarea şi pregătirea populaţiei pentru a reacţiona corect în situaţia producerii unui cutremur.

Activităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Europene a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 au fost realizate în colaborare cu Asociaţia Logopezilor din România, filiala Constanţa şi cu sprijinul reprezentanţilor 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.