Bebe şi Diamond, în elita câinilor de căutare-salvare din România

Sâmbătă, 14 Martie 2015Hunedoara

Bebe si Diamond  in elita cainilor de cautare salvare din Romania | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara a fost reprezentat la Tabăra Naţională pentru Câini de Salvare, organizată la Cluj Napoca, de ciobănescul german Bebe şi partenerul său, plutonierul major Robert Kulcsar, de la Detaşamentul Deva, şi de ciobănescul malinois Diamond şi stăpânul său, plutonierul major Graţian Dîncşorean, de la Detaşamentul Orăştie

La eveniment au participat 24 de persoane şi 28 de câini de la Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania, Centrul Chinologic Aurel Greblea Sibiu, Serviciul Public Salvamont Alba şi Harghita, voluntari ai Clubului Câinilor Utilitari şi I.S.U. Hunedoara.

Timp de 4 zile, oameni şi câini au lucrat împreună în terenuri, mediu şi circumstanţe noi, sesiunea de pregătire fiind un prilej pentru schimburi utile de experienţă între angajaţii M.A.I. şi membrii celorlalte echipe de voluntari, totul în scopul realizării cât mai eficiente a măsurilor reale de căutare-salvare asistate de câini.

Bebe si Diamond  in elita cainilor de cautare salvare din Romania | imaginea 2 Câinii au fost provocaţi să identifice victime ipotetice situate în camere obscure, în puţuri sub pământ sau în cutii aflate la mai bine de un metru deasupra nivelului solului.

Organizatorii sesiunii de pregătire au apreciat profesionalismul şi seriozitatea membrilor echipei I.S.U. Hunedoara, calităţile lor constituind un extraordinar exemplu pentru ceilalţi participanţi la tabără. Bebe, în vârstă de un an şi 5 luni, este câinele de serviciu al I.S.U. Hunedoara, în timp ce Diamond, în vârstă de 4 ani, este în proprietatea unui pompier din Orăştie, pasionat de dresajul canin.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara va încheia în curând un protocol de colaborare cu Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania în scopul dezvoltării unui parteneriat care implică participarea comună la sesiuni de pregătire, demonstraţii sau intervenţii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.