Cadouri de la pompieri cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Luni, 13 Aprilie 2015Vrancea

Cadouri de la pompieri cu ocazia Sarbatorilor Pascale | imaginea 1 Sfintele Sărbători de Paşte sunt momentul în care oamenii doresc să fie alături unii de ceilalţi, să aibă masa îmbelşugată şi să petreacă momente frumoase împreună. Pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, perioada pregătirilor pentru această sărbătoare ne duce cu gândul la familiile nevoiaşe şi ne face, la fel ca în fiecare an, să încercăm prin gesturile noastre simple, să le aducem un strop de bucurie.

„Cu ajutorul pompierilor care ajung, prin misiunile pe care le îndeplinesc, prin diferite zone ale judeţului, şi cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale, au fost identificate cinci familii către care am dorit să ne îndreptăm în Săptămâna Mare. În acest sens, s-au achiziţionat diferite bunuri constând în produse alimentare de bază, produse specifice Paştelui, dar şi dulciuri, activitatea fiind susţinută de Asociaţia „Pompierii Vrânceni”. În afară de produsele alimentare, s-au donat articole de îmbrăcăminte pentru membrii familiilor pe care i-am vizitat.” a precizat colonel Flviu-Dorel Chiscop, inspectorul şef al ISU Vrancea.

Astfel, la Boloteşti s-au dus ajutoare unei familii cu patru membri, dintre care doi copii. În ultima perioadă, tatăl se luptă pentru viaţă, urmând tratament din cauza cancerului, iar situaţia materială a familiei este foarte modestă.

Cadouri de la pompieri cu ocazia Sarbatorilor Pascale | imaginea 2 Alte două familii cu venituri reduse şi dificultăţi materiale din localitatea Rugineşti au fost vizitate de pompieri în Joia Mare dinaintea Paştelui. Una dintre aceste familii are în întreţinere cinci copii cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani.

La cea de-a doua, tatăl îngrijeşte singur doi copii. Poveştile lor sunt triste, toate au venituri foarte mici şi trăiesc în fiecare zi cu teama că mâine cei mici vor cere de mâncare şi nu le vor putea pune nimic pe masă. De asemenea, ne-am îndreptat şi către alte două familii din localitatea Tulnici.

Soarta nu a fost tocmai generoasă pentru familia cu 13 membri care îşi duce traiul într-o căsuţă modestă. 11 copii au în total, mai bine de jumătate fiind minori, cu vârste cuprinse între 1 şi 15 ani. Un alt exemplu de viaţă este o familie tot din Tulnici care, cu venituri foarte mici, reuşeşte să întreţină cinci copii şcolari, ale căror nevoi sunt mai mari pe zi ce trece.

Cadouri de la pompieri cu ocazia Sarbatorilor Pascale | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.