Spirit de salvator: un pompier a salvat o tânără agresată

Duminică, 28 Iunie 2015Timiș

Spirit de salvator  un pompier a salvat o tanara agresata | imaginea 1 Pompierii sunt alături de semenii lor, fie că sunt în uniformă sau în haine civile, în tura de serviciu sau în timpul liber, devotamentul pe care aceştia îl manifestă, în asigurarea climatului de securitate la nivelul comunităţilor, l-a determinat pe colegul nostru să nu rămână indiferent, riscându-şi viaţa pentru a o apăra pe cea a semenilor.

Astfel, în data de 15 iunie a.c., în jurul orei 00:15, în timp ce se deplasa de la subunitate spre casă, fiind în timpul liber, căpitanul Simici Corin Zoran, comandant al staţiei de pompieri Sânnicolau-Mare, a observat un bărbat care agresa o tânără. Aceasta nu avea posibilitatea să se elibereze, deoarece agresorul i-a acoperit gura cu o mână, iar în cealaltă avea un cuţit cu care o ameninţa.

Curajul, experienţa profesională, dar şi spiritul civic de care a dat dovadă în acele momente nu l-au lăsat să stea nepăsător, ofiţerul i-a cerut să o elibereze, moment în care agresorul s-a speriat şi a fugit. După ce s-a asigurat că tânăra este bine, comandantul subunităţii a pornit în urmărirea agresorului, ajungându-l după 150 de metri.

În acel moment, chiar dacă era ameninţat cu cuţitul, reuşind să-şi păstreze cumpătul, căpitanul l-a imobilizat şi a anunţat Poliţia, care a reţinut agresorul.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”BANAT” al judeţului Timiş îl felicită pe pompier pentru implicarea şi devotamentul de care a dat dovadă. O faptă eroică vorbeşte totdeauna inimii. Ea găseşte singură drumul spre sufletul nostru şi ne stârneşte admiraţia, respectul şi recunoştinţa.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.