Cinci absolvenţi ai şcolilor de pompieri repartizaţi la ISU „DROBETA”

Duminică, 09 August 2015Mehedinți

Cinci absolventi ai scolilor de pompieri repartizati la ISU  DROBETA | imaginea 1 Luni, 03 august a.c., a avut loc primirea în rândurile colectivului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a absolvenţilor proveniţi din cadrul Facultăţii de Pompieri a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi din cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti.

Doi ofiţeri şi trei subofiţeri au ajuns, astăzi, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi şi se alătură celorlalţi pompieri mehedinţeni în îndeplinirea nobilei meserii pe care şi-au ales-o, aceea de salvator.

Unul dintre ofiţeri îşi va desfăşura activitatea la sediul instituţiei, în timp ce ceilalţi patru pompieri (un ofiţer şi trei subofiţeri) au fost repartizaţi, în funcţie de opţiunile acestora şi nevoile inspectoratului, la structurile de intervenţie din cadrul subunităţilor.

Cei cinci pompieri şi-au schimbat de acum statutul militar, au devenit ofiţeri şi subofiţeri, iar obligaţiile civice au crescut atât la serviciu, cât şi în timpul liber. După o perioadă de acomodare şi pregătire, care va dura şase luni, ei se vor afla în prima linie, pregătiţi să intervină pentru a-şi salva semenii.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.