O nouă ediție a Școlii de vară pentru medicină de Urgență și Catastrofă ”Emergency Medicine Summer School”

Vineri, 28 August 2015Cluj

O noua editie a Scolii de vara pentru medicina de Urgenta si Catastrofa  Emergency Medicine Summer School | imaginea 1 În perioada 23 - 30 august a.c., în cadrul unui complex turistic din localitatea Arieșeni, județul Alba, se desfășoară Școala de vară pentru medicină de Urgență și Catastrofă ”Emergency Medicine Summer School” (EMSS).

Aflată la cea de-a IV-a ediție, activitatea urmărește dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice ale studenților participanți, în ceea ce privește managementul unui pacient care are nevoie de tratament medical de urgență sau a pacienților politraumatizați în prespital și spital.

Pe lângă organizarea Școlii de vară de la Arieșeni, organizatorii își propun să vină în întâmpinarea nevoii de instruire a populației în vederea efectuării manevrelor salvatoare de viață în situații limită.

În acest scop, au fost inițiate și alte proiecte, cum ar fi Maratonul Basic Life Support (eveniment care are loc în centrul orașului Cluj Napoca) si LIFE – Lanțul Supraviețuirii – Fii veriga lipsă! (în comuna Iclod din județul Cluj).

Paramedici coordonatori EMSS sunt Simon Robert și Oprea Mihai, iar medic coordonator dr. Indre Diana (medic specialist medicină de urgență, UPU-SMURD Cluj). Activitatea este supervizată de medicul coordonator SMURD Cluj: dr.Ursu Cristian (medic specialist medicină de urgență, UPU-SMURD Cluj).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.