Plutonierul Lipai Mihai a salvat, în timpul liber, viața unei femei ce căzuse în apele Crișului

Duminică, 09 August 2015Bihor

Plutonierul Lipai Mihai a salvat  in timpul liber  viata unei femei ce cazuse in apele Crisului | imaginea 1 Plutonierul Lipai Mihai, subofiţer în cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, aflat în timpul liber, a salvat viaţa unei femei căzute în apele Crişului Repede, dovedind încă o dată faptul că, statutul de salvator reprezintă pentru pompierii militari o menire, nu doar o profesie.

Luni, 3 august a.c., în jurul orei 21.15, un apelant al numărului unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor cu privire la faptul că, o femeie a fost văzută căzând de pe Podul Decebal din municipiul Oradea, în apele Crişului Repede .

La locul indicat de apelant au fost mobilizate de urgenţă un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea şi echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea.

Până la sosirea forţelor de intervenţie, un subofiţer din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, care se afla în momentul respectiv în zonă şi un alt salvator civil au intrat în apele Crişului Repede pentru a căuta şi salva victima.

După găsirea acesteia, plutonierul Lipai Mihai a reuşit să o aducă la mal, în câteva minute de la producerea evenimentului, parcurgând cu aceasta înot o porţiune în care apa avea o adâncime de aproximativ doi metri.

Victima, în vârstă de 42 de ani, aflată în stop cardio-respirator a fost resuscitată de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.