Un nou stagiu de pregătire la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I. - Orăştie

Duminică, 16 August 2015Hunedoara

Un nou stagiu de pregatire la Centrul de Formare Initiala si Continua al MAI   Orastie | imaginea 1 La Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I. – Orăştie, s-a desfăşurat în perioada 10 – 14 august a.c. un nou stagiu de pregătire cu subofiţerii specialişti în domeniul chimic, bacteriologic, nuclear şi de radiaţii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, seria a - II- a.

La acest stagiu au participat circa 40 de subofiţeri din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Arad şi Hunedoara.

Obiectivele stagiului de pregătire au urmărit:

  • Formarea deprinderilor privind modul de utilizare a mijloacelor de protecţie individuală, a modului de lucrul cu aparatura de cercetare nucleară şi chimică, procedura de prelevare a probelor.
  • Însuşirea cunoştinţelor privind modul de desfăşurare a autospecialelor pentru decontaminarea personalului şi a tehnicii.

Activităţile didactice au fost susţinute de ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, participanții fiind atestați pentru participarea şi perfecţionarea în cadrul cursului de specializare în domeniul chimic, bacteriologic, nuclear şi de radiaţii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.