Vicepremierul Gabriel Oprea l-a vizitat pe pompierul rănit în explozia de la Călărași

Marți, 04 August 2015București

Vicepremierul Gabriel Oprea l a vizitat pe pompierul ranit in explozia de la Calarasi | imaginea 1 Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea l-a vizitat marți, 4 august a.c., la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri pe plutonierul adjutant Mitrea Daniel, rănit în explozia care a avut loc la data de 24 iulie a.c., la unitatea de pompieri din Călăraşi.

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a interesat de situaţia medicală a pompierului care până în prezent a suferit 4 intervenţii chirurgicale, având arsuri pe 35% din suprafaţa corpului.

În urma discuţiilor cu personalul medical, a rezultat că starea medicală a plutonierului adjutant Mitrea Daniel este ameliorată, fiind şanse mari de vindecare.

Vicepremierul Gabriel Oprea l-a asigurat pe pompier că nu este singur în această încercare prin care trece şi că îi sunt alături toţi colegii din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi din Ministerul Afacerilor Interne: „Vreau să te încurajez în această grea încercare prin care treci şi să te asigur că nu eşti singur. Noi avem un principiu: Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Suntem lângă tine cu tot ce este nevoie.”

Vicepremierul Gabriel Oprea l a vizitat pe pompierul ranit in explozia de la Calarasi | imaginea 2 La finalul vizitei la spital, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat: “Am vrut să-l văd astăzi şi pe acest pompier, să-l cunosc şi să-i urez însănătoşire grabnică. La fel am făcut şi ieri în cazul poliţistului Ionescu Gheorghe, un gest de camaraderie pe care e normal să-l facem pentru colegii care îşi pun viaţa în pericol pentru siguranţa şi securitatea românilor. Ei trebuie apreciaţi şi susţinuţi, iar noi facem acest lucru şi faţă de ei şi faţă de familiile lor.”

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost însoţit de secretarul de stat Raed Arafat şi de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Nicolae Cornea.

Plutonier adjutant Mitrea Daniel are 45 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii minori în vârstă de 8 și, respectiv, de 2 ani. Pompierul este angajatul ISU Călărași din anul 2007.

În accidentul din data de 24 iulie 2015, a fost rănit grav şi plutonierul major Doru Avisalon, care a fost transportat cu un elicopter la Bucureşti, însă în ciuda eforturilor medicilor, viaţa acestuia nu a mai putut fi salvată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.