Eu sunt primul ajutor!

Duminică, 18 Octombrie 2015Teleorman

Eu sunt primul ajutor | imaginea 1 Sub acest slogan s-a desfăşurat activitatea de joi, 15 octombrie a.c., începând cu ora 11.00, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Ştefan cel Mare”, din municipiul Alexandria, la iniţiativa doamnei învăţătoare Lavinia Andreea Ilinia, sprijinită de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman.

Prezentarea, cu caracter instructiv-educativ, a fost realizată de către mr. Epure Traian, din cadrul Inspecţiei de Prevenire şi de plt.maj. Marius Băloiu, paramedic în cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) al Detaşamentului de Pompieri Alexandria.

Copiii au avut posibilitatea să afle de la pompierii militari regulile de comportare în cazul producerii unui cutremur, fiind prezentată şi campania naţională „Nu tremur la cutremur”, precum şi cele referitoare în cazul izbucnirii unui incendiu, unde au fost diseminate materialele din cadrul campaniei „RISC – Siguranţa nu este un joc de noroc”.

Eu sunt primul ajutor | imaginea 2 Cea mai atractivă parte a acestei activităţi a constituit-o cea practică, privind acordarea primului ajutor în cazul unei urgenţe medicale, unde plt. maj. Marius Băloiu le-a prezentat cele mai simple, dar şi cele mai utile, metode de salvare a vieţii oamenilor.

Elevii au învăţat de la acesta ce să facă în cazul unei urgenţe medicale, ce trebuie spus dispecerului atunci când sună la numărul unic de urgenţă 112, ce se poate întâmpla atunci când nu ştim să acordăm primul ajutor în mod corespunzător, care sunt cele mai eficiente metode în cazul în care o persoană s-a înecat/are căile respiratorii blocate, în cazul unei fracturi de antebraţ, unei arsuri, a unei hemoragii externe sau hemoragii nazale.

Având în vedere obiectivele acestei activităţi, salutăm preocuparea doamnei învăţătoare Lavinia Andreea Ilinia pentru implicarea în educarea copiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, în vederea protejării vieţii şi bunurilor materiale, iar în viitor sperăm la o colaborare la fel de fructuoasă cu unitatea noastră, care să aducă un plus de valoare acţiunilor de informare preventivă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.