Un pompier a alergat de la Sofia la Bucureşti pentru a ajuta copiii cu autism

Duminică, 15 Noiembrie 2015Botoșani

Un pompier a alergat de la Sofia la Bucuresti pentru a ajuta copiii cu autism | imaginea 1 “Cu o pereche de adidaşi potriviţi poţi cuceri lumea! Orice vis poate deveni realitate, dacă ştii să crezi în tine, în oameni şi în şansa unică pe care viaţa ţi-o oferă!” , sunt gândurile cu care pompierul botoşănean, plt. maj. Iulian Rotariu, a răspuns unei noi provocări.

În perioada 31 octombrie – 10 noiembrie, acesta a participat la a patra ediţie a competiţiei sportive caritabile “1000 km Balkan Charity Challenge”, pentru a susţine proiectul demarat de Asociaţia părinţilor copiilor cu autism din Botoşani în vederea realizării unei camere multisenzoriale.

Alături de alţi sportivi din ţară, dar şi străinătate, plt. maj. Iulian Rotariu a purtat mesajul părinţilor copiilor cu autism din judeţul Botoşani, de la Sofia la Bucureşti, pe o distanţă de 420 de kilometri, timp de şapte zile. Doar doi dintre sportivii care s-au înscris în competiţie, printre care şi Iulian Rotariu, au reuşit să parcurgă cei 420 de km, însumând şapte ultramaratoane, în şapte zile consecutive.

Un pompier a alergat de la Sofia la Bucuresti pentru a ajuta copiii cu autism | imaginea 2 „Cu multă răbdare şi perseverenţă, am reuşit, alături de o sportivă din Japonia, să parcurg întreaga distanţă. Am alergat câte de 60 km pe zi. Mi-am propus să alerg întregul traseu şi chiar dacă efortul a fost supraomenesc, mai important a fost mesajul care mi-a fost încredinţat să-l transmit. Mulţumesc organizatorilor, dar şi celorlalţi participanţi, pentru că mi-au oferit ocazia de a mă alătura cauzei nobile de a dărui mai mult decât speranţă şi anume amenajarea unei camere extrasenzoriale pentru cei 112 copii cu autism şi alte tulburări senzoriale”, a declarat plt.maj. Iulian Rotariu.

Persoanele care doresc să susţină proiectul pentru care pompierul botoşănean a alergat 420 de kilometri într-o săptămână, pot face donaţii pe pagina lui Iulian Rotariu, până pe data de 20 noiembrie.

Un pompier a alergat de la Sofia la Bucuresti pentru a ajuta copiii cu autism | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.