Inaugurare de expoziţie cu prilejul Zilei Protecţiei Civile

Joi, 25 Februarie 2016Argeş

Inaugurare de expozitie cu prilejul Zilei Protectiei Civile | imaginea 1 Marţi, 23 februarie a.c., într-un cadru festiv, la Muzeul Judeţean Argeş a fost inaugurată expoziţia temporară organizată cu prilejul Zilei Protecţiei Civile din România. La festivităţi au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene, ai ISU Argeş şi Muzeului Argeşean, alături de cetăţeni şi mass-media.

În cadrul expoziţiei cu tema „Protecţia civilă în slujba cetăţenilor”, au fost expuse atât echipamente de protecţie şi intervenţie folosite de specialişti în misiunea de a proteja populaţia de-a lungul celor peste opt decenii de existenţă, cât şi materiale de informare preventivă specifice.

PROTECŢIA CIVILĂ este numită şi ARMA VIEŢII sau ARMA CELOR FĂRĂ APĂRARE, este sărbătorită în fiecare an la 28 februarie şi are ca deviză motto-ul ”CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA” - deviză onorată şi consacrată prin misiunile dificile executate pentru salvarea vieţii şi înlăturării efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale şi catastrofele care au marcat de atâtea ori ultima jumătate de secol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.