Salvator de profesie

Duminică, 14 Februarie 2016Timiș

Salvator de profesie | imaginea 1 Pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și spiritual civic de care dau dovadă pompierii ori de câte ori au ocazia, l-au făcut pe plutonierul adjutant Ilie Gheorghe, comandant de echipaj și conducător auto din cadrul Detașamentului I de Pompieri Timișoara, să se afle, vineri seara, în mijlocul unei situaţii de urgenţă, chiar dacă nu se afla la serviciu.   În timpul său liber, când se afla împreună cu soția și cei doi copii la un bazin de înot din municipiul Timișoara, colegul nostru a reușit să redea dreptul la viața unei fetițe care era să se înece.

Băiatul subofițerului a observat o fetiță care plutea la suprafața apei, iar imediat un cetățean care se afla în apă a scos-o pe marginea bazinului. Subofițerul, care are și pregătire de paramedic, s-a deplasat imediat lângă fetiță pentru a evalua starea acesteia.

Micuța nu respira și nu avea puls, fapt pentru care subofițerul a început manevrele de resuscitare. După aproximativ 10 minute, a sosit și un medic, client al piscinei, care a continuat manevrele salvatoare de viață până la sosirea echipajului SAJ Timiș. Fetița a fost resuscitată cu succes, ulterior fiind internată la secția de terapie intensivă a spitalului de copii Louis Țurcanu.

Interesat de starea ei, colegul nostru a mers la spital a doua zi, iar bucuria și emoția și-au făcut apariția când a găsit-o jucându-se în salon. Pentru profesionalismul şi modul exemplar în care a acționat, plutonierul adjutant Ilie Gheorghe a fost felicitat de conducerea ISU Timiș, fiind demn de mulțumiri în fața întregului personal al unității.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.