Salvatorii de lângă noi: plutonier major Buhăţel Ionuţ

Joi, 25 Februarie 2016Bihor

Plt.maj. Buhăţel Ionuţ Încă o viaţă a fost salvată de un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, aflat în timpul liber, care nu a pregetat să sară în ajutorul unui seamăn, oferindu-i acestuia şansa de a trăi.

Miercuri, 24 februarie a.c., în jurul orei 09.30, plutonierul major BUHĂŢEL IONUŢ CĂTĂLIN, din cadrul Biroului Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, aflat în timpul liber, se deplasa în centrul municipiului Oradea, împreună cu soţia, când a observat coborând din tramvai în Piaţa Unirii, două persoane în etate, soţ şi soţie, bărbatul prăbuşindu-se după câţiva paşi.

În acel moment, fără a ezita nici măcar o clipă, plutonierul major BUHĂŢEL IONUŢ a alergat către victima căzută pe trotuar, acordându-i primul ajutor şi efectuând manevre de resuscitare întrucât septuagenarul intrase în stop cardio-respirator. Spiritul civic, altruismul şi cunoştinţele profesionale ale subofiţerului au făcut posibilă menţinerea în viaţă a bărbatului până la sosirea echipajului SMURD al inspectoratului, care l-a preluat, continuând să-i acorde asistenţă medicală de urgenţă şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

Septuagenarul, a cărui soţie se afla lângă el în acele momente, sperând într-o minune care să-i readucă soţul la viaţă şi să sărbătorească în acest an 50 de ani de căsnicie, este astăzi în viaţă, în stare de conştienţă, datorită unui pompier militar ale cărui calităţi umane şi cunoştinţe profesionale se dovedesc a fi puse în permanenţă în slujba semenilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.