Colonelul Vasile FOTA la finalul carierei

Marți, 19 Aprilie 2016Olt

Colonelul Vasile FOTA la finalul carierei | imaginea 1 Colonelul (r) Vasile FOTA și-a încheiat cariera militară la 31 martie 2016, conform ordinului Ministrului Afacerilor Interne, Petre TOBĂ, la vârsta de 51 de ani.

Născut la 24 noiembrie 1965 în localitatea Drăgănești Olt, și-a dedicat întreaga carieră meseriei pe care a îmbrățișat-o din tinerețe. La vârsta de 24 de ani, în anul 1989, a fost admis la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, iar în anul 1993, tânărul locotenent și-a finalizat studiile și a fost repartizat la Grupul de Pompieri Gorj.

În anul 1994, s-a întors în județul Olt și a fost numit în funcția de locțiitor comandat companie la Compania de Pompieri Slatina. De-a lungul carierei a ocupat mai multe funcții de conducere și execuție în cadrul structurilor de prevenire a incendiilor și resurse umane.

În anul 2009, experiența și cunoștințele acumulate în cei peste 20 de ani petrecuți în slujba cetățenilor județului Olt aveau să îl ajute în promovarea examenului pentru funcția de Adjunct al Inspectorului Șef, moment care a încununat o carieră de succes în arma pompieri. Omul Vasile Fota este căsătorit și are doi copii.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată, vineri, 15 aprilie, la sediul ISU Olt, în prezența cadrelor inspectoratului, a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia Inspectorul Șef al ISU Olt i-a oferit domnului colonel (r) Vasile FOTA o diplomă de onoare, o plachetă și un pompier în miniatură.

Momentul final al carierei de militar sub semnul armei pompierilor ne oferă prilejul de a ne exprima sincerele gânduri de admiraţie şi respect pentru curajul şi profesionalismul dovedit în lupta cu flăcările şi stihiile naturii sub deviza „CURAJ ŞI DEVOTAMENT”. Îi dorim domnului colonel, din tot sufletul, multă sănătate, prosperitate, fericire și să se bucure de pensie cât mai mult timp!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.