Un nou stagiu de pregătire la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I. - Orăştie

Luni, 11 Aprilie 2016Hunedoara

Un nou stagiu de pregatire la Centrul de Formare Initiala si Continua al MAI   Orastie | imaginea 1 La Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I. – Orăştie, se desfăşoară în perioada 11 – 22 aprilie a.c., cursul de iniţiere în domeniul chimic, bacterologic, radiologic şi nuclear cu subofiţerii specialişti din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

La acest stagiu participă 33 de subofiţeri din cadru Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, Alba, Argeş, Bihor, Bacău, Buzău, Bucureşti-Ilfov, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi Hunedoara.

Obiectivul cursului constă în perfecţionarea cunoştinţelor teoretice şi formarea competenţelor necesare îndeplinirii sarcinilor ce revin personalului cu atribuţii de specialitate, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea evenimentelor chimice, bacterologice, radiologice şi nuclear (CBRN) din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă judeţene.

Activităţile didactice vor fi susţinute de ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi personalul centrului, iar finalitatea acestui curs, constă în susţinerea unui examen scris şi a unei probe practice. Cursanţii declaraţi promovaţi vor primi certificat de absolvire pentru a putea beneficia de drepturile legale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.