Elevii - pompieri pentru o zi

Joi, 24 Noiembrie 2016Harghita

Elevii   pompieri pentru o zi | imaginea 1 „Ziua Ștafetei” – campanie națională ce promovează dreptul tinerilor de a-și construi propriul viitor, aceștia fiind sprijiniţi de adulţi să-şi afirme aspiraţiile pentru viitor şi să încerce, pentru o zi, profesiile la care visează.

Pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, Liceul Teoretic „O.C.Tăslăuanu” Toplița și Liceul „Miron Cristea” Subcetate în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita s-au alăturat celei de-a V-a ediții a campaniei „Ziua Ștafetei”, o campanie-eveniment inițiată de către Fundația Terre des hommes Elveția, reprezentanța din România, și implementată la nivel național, în cadrul căreia adulții predau ștafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le învețe.

Două eleve din cadrul Liceului „Miron Cristea” Subcetate - Țifrea Monica Victoria – 13 ani și Iozof Mirela – 14 ani și elevul Coșarcă Denis-Ionuț – 16 ani din cadrul Liceului Teoretic „O.C.Tăslăuanu” Toplița și-au manifestat interesul pentru descifrarea tainelor profesiei de pompier, coordonatorii locali ai elevilor fiind d-nele prof. Mândru Adriana - Liceul „Miron Cristea” Subcetate și Csiki Luminița-Maria - Liceul Teoretic „O.C.Tăslăuanu” Toplița.

Elevii   pompieri pentru o zi | imaginea 2 Astfel, miercuri, 23 noiembrie 2016, au preluat meseria mult visată, văzând cum decurge o zi alături de salvatorii Gărzilor de intervenție nr. 2 Toplița și nr. 3 Corbu, mentori fiindu-le plt. adj. Parască Cătălin și plt. maj. Coșarcă Ionel.

În cadrul acestei activităţi de predare-preluare a ştafetei, mentorii delegaţi de instituţie le-au prezentat tinerilor în ce constă sarcinile lor de zi cu zi, oferindu-le, totodată, şansa de a participa în mod activ la practicarea acestora. Împărtășindu-le din experiența lor de salvatori și pentru a se simți într-adevăr „pompieri pentru o zi”, elevii au fost echipați corespunzător în ținută militară de intervenție, fiindu-le prezentate tehnica şi echipamentele de intervenţie la incendii, descarcerare și alte situații de urgență cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare, elevii familiarizându-se, astfel, cu specificul profesiei pe care doresc s-o îmbrățișeze în viitor. Ei au experimentat, de-a lungul zilei, o multitudine de activități, care să le deschidă noi orizonturi către frumoasa și nobila meserie de POMPIER.

∗∗∗

Fundaţia Terre des hommes (Tdh) este o organizaţie neguvernamentală din Elveţia ce dezvoltă programe şi proiecte în peste 38 de ţări pentru a proteja copiii aflaţi în nevoie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.