Precizări ale IGSU privind recrutarea din sursă internă

Luni, 17 Iulie 2017București

Stema IGSU Având în vedere faptul că, în urmă cu câteva săptămâni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat procedura de încadrare prin recrutare din sursă internă, prin trecere în corpul ofițerilor, a 251 posturi vacante la nivel naţional, redacția noastră a solicitat acestei instituții, la data de 30 iunie a.c., câteva informații privind numărul posturilor scoase la concurs pentru fiecare județ în parte dar și informații privind posturile pentru care se cere în mod obligatoriu vechime în specialitatea studiilor.

Redăm în rândurile cele ce urmează, răspunsul IGSU:

"Pentru a veni în întâmpinarea solicitării dumneavoastră transmisă Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă la data de 30 iunie a.c. şi înregistrată cu nr. 6.814 din 30.06.2017, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Detalii referitoare la repartizarea, la nivel național, a celor 251 de posturi scoase la concurs prin recrutare din sursă internă, prin trecere în corpul ofițerilor, pot fi obținute accesând site-ul instituțional, www.igsu.ro, secțiunea “Anunțuri – Lista posturilor vacante – trecere în corpul ofițerilor” sau link-ul https://www.igsu.ro/anunturi/Posturivacante-trecerecorpul_ofiterilor.pdf

În ceea ce privește posturile pentru care este necesară vechime în specialitatea studiilor, vă precizăm faptul că acestea sunt, conform condițiilor stabilite prin fișa postului, cele corespondente ofițerului specialist I din Compartimentele de Achiziții, respectiv ofițerului principal I din Compartimentele Control din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență.

În conformitate cu prevederile art. 3, alin. (2) din Anexa nr. 6 a OMAI nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, maiștrilor militari/subofițerilor care îndeplinesc condițiile legale pentru trecerea în corpul ofițerilor li se acordă, indiferent de vechimea în activitate, gradul militar de sublocotenent/aspirant, cu excepția situației în care au o vechime anterioară în specialitatea dobândită pe timpul studiilor superioare absolvite, raportat la atribuțiile din fișa postului, cărora li se acordă grade militare de ofițer, după cum urmează:

  • la un stagiu de până la 3 ani – sublocotenent și aspirant;
  • la un stagiu între 3 și 7 ani – locotenent;
  • la un stagiu între 8 și 12 ani – căpitan;
  • la un stagiu între 13 și 17 ani – maior și locotenent – comandor;
  • la un stagiu între 18 și 22 ani – locotenent – colonel și căpitan – comandor;
  • la un stagiu de 23 de ani și peste această vechime – colonel și comandor.

Totodată, facem mențiunea că vechimea în specialitatea studiilor necesară ocupăriilor posturilor scoase la concurs, raportată la atribuțiile din fișele posturilor și la stagiile minime în grad, reprezintă perioada de timp în care candidații au desfășurat activități lucrative corepunzătoare unor funcții prevăzute cu studii superioare, astfel:

  • subofițer încadrat pe post prevăzut cu studii superioare;
  • personal contractual încadrat pe post prevăzut cu studii superioare;
  • activitate desfășurată în cadrul unei instituții publice/agent economic pe un post prevăzut cu studii superioare;
  • activitate prin cumul pe un post prevăzut cu studii superioare.

De asemenea, vă comunicăm faptul că aprecierea îndeplinirii condiției de vechime în specialitatea studiilor se realizează exclusiv prin prisma specialităților universitare solicitate pentru fiecare post în parte."

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.