Noul inspector general al pompierilor, recrutat de tânăr de organele de contrainformații militare

Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Noul inspector general al pompierilor  recrutat de tanar de organele de contrainformatii militare | imaginea 2 Din data de 4 februarie 2018, pompierii militari vor avea un nou comandant, în persoana generalului de brigadă cu o stea Dan Paul Iamandi. Până ne va fi prezentat, oficial, cu onorurile cuvenite unui general și cu un cv pe măsură, ne-a reținut atenția o adeverință publicată pe siteul cnsas.ro.

Prin această adeverință se atestă faptul că "Domnia sa, (domnul Iamandi Dan Paul - n.r.) militar în termen, a fost recurtat de organele de contrainformații militare pentru încadrarea informativă a militarilor în termen și a cadrelor din unitatea sa "în scopul prevenirii unor abateri de la ordinea și disciplina militară"; nu există un Angajament semnat de domnia sa, a avut numele conspirativ Ion Popa". Mai pe românește a fost recurtat cu scopul de a-și turna camarazii și superiorii în caz că aceștia săvârșau cine știe ce abatere.

Actul adeverește că noului inspector general al pompierilor români nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, în sensul legii. Adică, nu există un Angajament semnat cu fosta securitate și nu a avut calitatea de ofițer de securitate.

Ce s-a întâmplat cu adevărat la acea vreme, știe doar domnia sa. Nu vom insista asupra calității persoanelor racolate de vechile servicii. Ar fi mult prea ușor, frumos și limpede totul dacă toți cei care au avut de-a face cu aceste servicii ar fi făcut-o doar în scris. Unii și-au asumat un Angajament, alții însă, nu. Și au rămas în anale ca "simpli" recrutați de organele de tristă amintire...

Noul inspector general al pompierilor  recrutat de tanar de organele de contrainformatii militare | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.