Generalul Dan Paul Iamandi afirmă că nu există ore suplimentare neplătite?!?!?!?!?!

Luni, 19 Februarie 2018București

Generalul Dan Paul Iamandi afirma ca nu exista ore suplimentare neplatite | imaginea 1 În urmă cu câteva săptămâni, redacția noastră a adresat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență câteva întrebări referitor la plata orelor suplimentare pe care pompierii militari din sectorul operativ le desfășoară după trecerea la programul de lucru 24 cu 48.

Am adresat aceste întrebări după ce am remarcat nemulțumirile pompierilor care se plângeau că, deși șeful DSU, dr. Raed Arafat anunța la demararea acestui program că urmează și creșteri salariale pe măsură, acest lucru nu s-a remarcat decât pe fluturașii de salar din unele inspectorate.

Am încercat să găsim lămurire la instituția care își asumă rolul de coordonator al activității inspectoratelor județene. Răspunsul semnat de noul inspector general generalul Dan Paul Iamandi și lt.col. Balaci-Miroiu Anda - șeful Direcției Financiare, este uimitor: după o plimbare amețitoare prin legilsație, cei doi, concluzionează că "nu există unități subordonate ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care nu achită majorarea salarială pentru personalul care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare nu se lucrează".

În imagini, puteți citi integral răspunsul IGSU. Mai jos, aveți întrebările adresate de redacția noastră. Comentariile sunt de prisos. Vă lăsăm pe dumneavoastră, cei care aveți fluturașul de salar în mână, să decideți dacă răspunsul IGSU conține un adevăr sau... povești de adormit jurnaliști.

Întrebările noastre:

"Având în vedere numeroasele întrebări și sesizări primite pe adresa publicației noastre, privind plata orelor suplimentare către personalul angajat al IGSU, prin prezenta vă rugăm să ne precizați:

  1. De ce există o discrepanță în acordarea sumelor cuvenite personalului operativ pentru plata orelor suplimentare și de ce nu sunt acordate aceste drepturi, la fel, în toate județele?
  2. Ce demersuri trebuie să întreprindă un angajat pentru a beneficia de plata orelor suplimentare?
  3. Din informațiile noastre, o parte din inspectorate plătesc aceste drepturi, o altă parte, nu. Vă rugăm să precizați care sunt inspectoratele în care aceste sume au fost achitate?

Totodată vă rugăm să precizați și prevederile legale care stau la baza calculului și acordării acestor sume."

Mai adăugăm doar că, din informațiile noastre, în județe precum Hunedoara, Mehedinți, Bistrița Năsăud, Satu Mare orele suplimentare într-adevăr s-au plătit așa cum trebuie, neexistând nemulțumiri. În altele, fie s-a supus la vot iar votul final l-a avut contabila șefă, fie orele suplimentare "le-a păpat lupul", fie subiectul a fost trecut de comanda unității la capitolul "secret". Legea este clară: orele suplimentare trebuie plătite și asta atestă inclusiv IGSU prin acest răspuns chiar dacă cei doi semnatari se prefac că nu știu de problema dureroasă și cronică a pompierilor: plata orelor suplimentare.

În concluzie, dragi militari pompieri, dacă șefii direcți nu vă recunosc drepturile conferite de lege, comentariile se taxează și să protestați nu aveți voie, nu vă rămâne decât să inițiați demersurile necesare pentru a vă primi drepturile bănești și să bateți la porțile instanței. După cum puteți constata, durerile celor mici nu ajung la urechile celor mari. Ori strigați prea încet, ori alții aud doar ceea ce vor să audă.

Generalul Dan Paul Iamandi afirma ca nu exista ore suplimentare neplatite | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.