O nouă "scăpare" a ministrului: investirea generalului Iamandi

Duminică, 04 Februarie 2018București

O noua  scapare  a ministrului  investirea generalului Iamandi | imaginea 1 Deși schimbarea conducerii IGSU a fost anunțată cu surle și trâmbițe încă din 26 ianuarie 2017, ziua de 4 februarie a.c., ziua în care generalul Dan Paul Iamandi urma să îl înlocuiască pe colonelul Daniel Marian Dragne la comanda pompierilor, a fost una suspect de liniștită.

Nicio conferință de presă privind investirea generalului Iamandi nu a fost anunțată, nici un comunicat de presă nu a fost remis pe tema acestei schimbări atent pregătite de ministrul Carmen Dan. Să fi uitat distinsa doamnă să-și împuternicească favoritul la cârma pompierilor?

Colac peste pupăză, pe siteul IGSU Dragne și adjuncții săi conduc în continuare pompierii. Cine conduce pompierii, distinsă doamnă ministru? Dacă azi ia foc vreo sondă sau are loc, Doamne ferește, vreun cutremur, cine e inspectorul general care coordonează trupele?

În Monitorul Oficial, generalul Dan Paul Iamandi e noul împuternicit inspector general de la data de 4 februarie 2018. Până la această oră însă, (19.00 - n.r.) ministerul de resort nu a anunțat cu niciun cuvânt momentul oficial al investiri în funcție a noului inspector general. Când respecți un om, un militar, un general, pe care îl numești la comanda unei Arme, îl investești la termen, chiar dacă termenul cade duminica. Ziua de odihnă nu e o scuză. E vorba de un general, e vorba de comandantul Armei care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.

Asta dacă nu cumva ai sentimentul ca politician, că atât generalul cât și Arma Pompieri sunt niște detalii insignifiante aruncate pe foile unei agende de ministru. O nouă "scăpare" a ministrului Carmen Dan: investirea generalului Iamandi. Deh, de la Moftinu încoace, aceasta nu se dezminte. Dar în condițiile în care șefii domniei sale schimbă SPP-ul cu Jandarmeria, să ne bucurăm că n-a scos din joben un general de jandarmi pentru pompieri.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.