"Pompierii români sunt de neînvins, de neoprit, pregătiți mereu pentru orice sacrificii pentru siguranța românilor… și nu numai!"

Vineri, 23 Februarie 2018Satu Mare

Pompierii romani sunt de neinvins  de neoprit  pregatiti mereu pentru orice sacrificii pentru siguranta romanilor  si nu numai | imaginea 1 Firma Serinus Energy România, societatea care are în exploatare sonda năbădăioasă care a dat bătai de cap pompierilor români, timp de aproape 3 săptămâni, a ținut să le aducă vrednicilor militari cele mai sincere mulțumiri pentru efortul lor. Astfel, din partea societății, au plecat spre inspectoratele județene implicate în intervenția de la Moftinu Mare dar și către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, scrisori de mulțumire semnate de directorul general al societății - Alexandra Damascan.

Gânduri emoționante pentru pompierii români

Doamna Alexandra Damascan, directorul Serinus Energy România a adresat câteva rânduri redacției noastre, rânduri pline de recunoștință și admirație față de cei aproape 400 de militari care au luptat pe frontul incandescent de la Moftinu. Redăm în rândurile de mai jos, integral, gândurile pline de emoție pe care cei de la Serinus Energy, prin directorul pe România al companiei, le nutresc față de cei mai iubiți militari români: pompierii. Respect!

"Serinus Energy România este Titularul și Operatorul Concesiunii de Explorare, Exploatare și Dezvoltare Satu Mare. Multă lume ne știe drept cei care “au sonda de la Moftinu care a luat foc”.

Au fost 3 săptămâni de foc, la propriu, cu foarte multă muncă și și mai multe sacrificii din partea tuturor celor implicați și prezenți în satul Moftinu Mare din județul Satu Mare, la locația Sondei Moftinu 1001, unde pe data de 18 Decembrie 2017, ora 01.30 a.m a avut loc o erupție naturală, necontrolată, de gaze cu flacără deschisă, numită în limbaj de specialitate drept accident tehnic.

Bineînțeles, a fost un incident nedorit, care rar se întâmplă în industria de petrol și gaze din România, însă având în vedere circumstanțele date, la sfârșit de an și în timpul sărbătorilor de iarnă – Crăciunul și trecerea dintre ani- consider că au fost depuse toate eforturile pentru a finaliza în condiții de siguranță, operațiunile de captare și omorâre a Sondei Moftinu 1001.

Bineînțeles, a fost o muncă de echipă. Echipa Româno – Canadiană, cum de altfel prezentăm situația noastră în cadrul diverselor întâlniri la care suntem invitați să povestim desfășurarea evenimentului de la Moftinu Mare."

Pompierii romani sunt de neinvins  de neoprit  pregatiti mereu pentru orice sacrificii pentru siguranta romanilor  si nu numai | imaginea 16

Colonelul Dragne - un profesionist desăvârșit, echipa sa - oamenii fără de care nu am fi reușit să ținem situația sub control

"Întreaga conducere a Companiei Serinus Energy nu contenește să amintească de eforturile și sacrificiile depuse de Pompierii Militari Români, sub conducerea Domnului Colonel Daniel Dragne.

Fără dânsul și echipa dânsului, atât noi, cei de la Serinus Energy, cât și colegii pompieri canadieni de la Safety Boss, nu am fi reușit să ținem situația sub control și să captăm, în condiții de siguranță, erupția de la Moftinu, într-un timp relativ scurt (dacă stăm să vedem cazurile anterioare, cu alte erupții la sondele de gaze din România) dar și eficient și fără consecințe pentru comunitatea de la Moftinu Mare și împrejurimile acesteia.

Domnul Colonel Daniel Dragne a condus o echipă de aproape 400 de pompieri români, de la I.G.S.U, I.S.U Satu Mare, I.S.U Maramureș, I.S.U Bihor, I.S.U Bistrița, I.S.U Cluj, I.S.U Timiș, I.S.U Sălaj, I.S.U. Mureș care a lucrat alături de noi timp de 21 de zile, și au dat dovadă de profesionalism și determinare, care ne-a încurajat în permanență și ne-a convins că doar împreună putem să terminăm în siguranță toată operațiunea de la Moftinu.

Fără a diminua eforturile și sacrificiile tuturor pompierilor români implicați în operațiunea de la Moftinu din Decembrie 2017- Ianuarie 2018, dorim să transmitem mulțumirile și sincerele noastre aprecieri și admirație, în atenția: Domnului Colonel Nicolae Dima- inspector șef al ISU Satu Mare, Domnului Colonel Aurel Ulici - prim adjunct al inspectorului șef al ISU Satu Mare, Doamnei Maior Adriana Pop – Purtător de cuvant ISU “Someș” Satu Mare, Domnului Colonel George Sorescu – din cadrul IGSU București, Domnului Maior Alexandru Cilic - comandantul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și Domnului Daniel Vlaic – subofițer în cadrul Centrului Operațional Național al IGSU.

Domnul Colonel Daniel Dragne este un profesionist desăvârșit și un leader care a impresionat prin strategiile propuse și soluțiile sugerate. Cu siguranță, atât Dânsul cât și echipa condusă de Domnia Sa, și-au câștigat un loc special în cadrul proiectului Serinus Energy de la Moftinu.

Pompierii români au demonstrat încă o dată, că sunt de neînvins, de neoprit, pregatiți mereu pentru orice sacrificii pentru siguranța românilor… și nu numai.

Mulțumirile și sincerele noastre aprecieri pentru toți Pompierii implicați în evenimentul de la Moftinu. Mulțumim și familiilor acestora care au fost alături de ei și i-au încurajat în permanență. Poate că pentru pompieri, a fost o altă intervenție, fiind pregătiți și antrenați pentru situații mai dificile decât aceasta, însă pentru noi, ceilalți, ei vor fi mereu în gândurile și în rugăciunile noastre.

Mă înclin în fața Domniilor Voastre!!!"

Pompierii romani sunt de neinvins  de neoprit  pregatiti mereu pentru orice sacrificii pentru siguranta romanilor  si nu numai | imaginea 3

Scrisori de mulțumire pentru cei mai curajoși militari

Redăm mai jos și textul scrisorilor de mulțumire adresate pompierilor români și trimise pe adresa fiecărui inspectorat participant la intervenția de la Moftinu, inclusiv IGSU:

"Stimaţi domni,

Am dorit să vă scriu o scurtă notă de mulţumire pentru sprijnul pe care l-aţi oferit Serinus Energy Romania în timpul regretabilului incident de la sondă, care a avut loc în ultimele săptămâni din decembrie 2017 şi primele zile ale lui ianuarie.

Aparatura, pregătirea şi cadrele militare au fost foarte impresionante şi, fără contribuţia dvs., siguranţa echipei de de intervenţie la sondă nu ar fi putut fi asigurată.

Această perioadă a fost un moment apăsător pentru management, Consiliul de administraţie şi personalul companiei Serinus şi sprijinul dvs. a fost crucial în recăpătarea controlului asupra sondei într-un timp scurt. A fost unul dintre cele mai grave incidente prin care ar putea trece o companie de extracţie a gazului şi petrolului şi modul în care echipa a acţionat la unison pentru a-l remedia a fost cu adevărat impresionant. Acest efort în echipă nu ar fi fost posibil fără sprijinul dvs.

Vă mulţumim din nou pentru sprijinul acordat companiei Serinus în aceste momente dificile şi vă rămânem îndatoraţi pentru ajutor.

Cu cele mai bune gânduri,

Alexandra Damascan – Armegioiu

Preşedinte

Serinus Energy Romania SA."

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.