Plt. adj. Marcel Bujor: "Comanda IGSU - un colectiv tânăr, cu inițiativă, care își dorește ca această nobilă armă pe care o reprezentăm să fie în permanență în topul încrederii cetățenilor"

Sâmbătă, 03 Martie 2018Neamț
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Plt adj Marcel Bujor  Comanda IGSU  un colectiv tanar cu initiativa care isi doreste ca aceasta nobila arma pe care o reprezentam sa fie in permanenta in topul increderii cetatenilor | imaginea 1 Pentru domnul Plutonier adjutant Marcel Bujor, subofițer operativ în cadrul Detașamentului Roman al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Petrodava" al județului Neamț, anul 2018 a demarat în forță cu una din cele mai inedite și, oarecum înfricoșătoare exepriențe profesionale din toată cariera domniei sale. Astfel, din ordinul inspectorului general de atunci, colonelul Daniel Marian Dragne, pompierul nemțean a fost cooptat în echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

O experiență deosebit de plăcută și interesantă

După momentele inițiale de agitație, deh, nimeni nu e tocmai fericit să fie convocat de șeful mare la București, militarul nostru, curajos și devotat, a purces în misiune. În luna februarie, după ce misiunea a încetat, am schimbat câteva cuvinte cu plt. adj. Marcel Bujor pe tema acestei inedite experiențe.

Chiar dacă la început i se păruse o experiență dificilă, mai ales că a presupus despărțirea de familie și munca sub privirea aspră a inspectorului general, militarul a avut plăcuta surpriză de a descoperi un colectiv de colegi care l-a încântat realizând, inclusiv în ce privește severitatea șefului, că nu e dracul, chiar atât de negru.

"Cele 30 de zile în care am fost detașat la IGSU în cadrul SPIRC au reprezentat o experiență deosebit de plăcută și interesantă în care am văzut lucruri pe care nu mi le imaginam de acasă. În afara faptului că am fost departe de familie pentru o perioadă, m-am simțit foarte bine iar din punct de vedere profesional mi-am însușit anumite cunoștințe pe care în teritoriu nu le poți dobândi. Am făcut parte dintr-un grup de lucru în care am participat la elaborarea unui nou cadru normativ privind organizarea și desfășurarea pregătirii personalului operativ pentru anul 2018, precum și la elaborarea/actualizarea normelor metodologice necesare asigurării cadrului general de planificare, organizare, desfășurare și evaluare a activităților de pregătire a personalului operativ." - spune plt. adj. Marcel Bujor.

Colegii de la IGSU, oameni deosebiți

În ce-i privește pe colegii din cadrul IGSU, aceștia i-au rămas în suflet: "Doresc să mulțumesc tuturor colegilor din cadrul Direcției Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților cu care am colaborat în această perioadă și în special celor din cadrul SPIRC pentru modul în care m-au primit și tratat, arătându-mi totodată o față mult mai primitoare și binevoitoare a cadrelor din IGSU. Am avut ocazia să îi cunosc altfel decât sunt priviți în țară unde, percepția asupra lor este reflectată într-o lumină ceva mai defavorabilă. De asemenea îl salut cu stimă pe domnul lt.col. Alin Maghiar - șeful SPIRC, fără de care nu puteam acumula cunoștințele într-un timp atât de scurt." - spune subofițerul nemțean.

În ce privește interacțiunea cu comanda IGSU, pompierul de la Roman are doar cuvinte de laudă: "Apreciez întreaga comandă a IGSU, ca fiind un colectiv tânăr, cu inițiativă și care își dorește ca această nobilă armă pe care o reprezentăm să fie în permanență în topul încrederii cetățenilor". Cât despre inspectorul general de atunci, care a avut în această poveste rolul de zbir, șeful cel mare și neîndurător, aflăm că: "întrevederile cu dl. col. Marian Dragne mi-au demonstrat că este un om deschis pentru o comunicare cât mai bună cu toate categoriile de personal și deschis față de propunerile formulate".

Plt adj Marcel Bujor  Comanda IGSU  un colectiv tanar cu initiativa care isi doreste ca aceasta nobila arma pe care o reprezentam sa fie in permanenta in topul increderii cetatenilor | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.