Inspector general la fără frecvență: Generalul Dan Paul Iamandi, din nou la raliu

Vineri, 04 Mai 2018București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Inspector general la fără frecvență: Generalul Dan Paul Iamandi, din nou la raliu De la data de 4 februarie a.c., pompierii militari români au la comandă, cum cu mândrie și satisfacție arăta însuși ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, un general, în persoana Generalului Dan Paul Iamandi.

Un general vajnic pilot de raliu care de când e la cârma IGSU pare că se zbate între dragostea de Armă, dorința de a fi un bun comandant de oști care lasă ceva în urmă și marea sa pasiune: cursele de raliu. O pasiune pentru care, așa cum am mai spus-o, merită admirația noastră. Cărui șofer nu-i plac caii putere și adrenalina unor curbe abil luate?

Cum spuneam, generalul Iamandi este un pilot de raliu cu rezultate frumușele în palmares și, conform gradului, un militar de carieră. De când a fost împuternicit la comanda pompierilor români, noul inspector general și-a exercitat funcția cam... la fără frecvență. În 3 luni de comandă acesta fiind ba în concediu, ba în zile libere, drepturi de care beneficiază conform legii. E drept că, în marea majoritate a cazurilor, tendința când ești numit într-o funcție de conducere este nu de a apela la concedii și zile libere încă din primele luni ci a demonstra că dai dovadă de suficient spirit de sacrificiu, dăruire, ambiție, pentru a ocupa cu onoare postul în care ai fost învestit.

Desigur, faptul că Inspectoratul General a funcționat bine, chiar și pe coduri portocalii de ninsoare, în absența comandantului suprem (asta dacă facem abstracție de haioasa ședință foto din Dispecerat) arată că IGSU are o echipă bine închegată care funcționează în parametri excepționali, îndeplinind cu brio misiunile încredințate, oricât de dificile.

În aceste zile, conform infromațiilor de pe siteul http://transilvaniarally.ro/, generalul Dan Paul Iamandi a luat startul într-o nouă competiție de raliu. A doua, de când e inspector general. Anterioara a avut loc pe timpul codurilor portocalii de ninsori din luna martie a acestui an. Transilvania Rally se desfășoară în zilele de 3-5 mai 2018 la Cluj, iar generalul Iamandi, în calitatea sa de pilot participă la competiție cu aceeași mașină Subaru Impreza WRX STI.

O pasiune care cere timp. Dar, cu siguranță că înainte de a accepta funcția de inspector general, domnia sa s-a gândit bine cum poate îmbina pasiunea pentru raliuri cu comanda pompierilor. Legal, niciun impediment. Însă, într-o instituție precum IGSU în care oamenii lucrează la foc continuu, în care mulți dintre ei vin dimineața la serviciu și deseori pleacă seara, iar numărul orelor suplimentare l-au pierdut până și angajații, într-un an greu pentru pompieri în care se încearcă noi achiziții de tehnică de luptă sau echipamente, pentru a le înlocui pe cele deja mult prea uzate, în situația în care ultimul ordin al inspectorului general referitor la plata orelor suplimentare prevedea compensarea acestora cu timp liber corespunzător și situația e încă nerezolvată, era oare momentul să tragi obloanele și să pleci la raliu?

Anul 2018 este un an greu pentru pompierii militari. Așteptăm cu viu interes ca distinsul comandant al pompierilor să demonstreze că poate conduce IGSU la fel de dibaci precum mașina de curse. Mult succes!

Inspector general la fara frecventa  Generalul Dan Paul Iamandi  din nou la raliu | imaginea 1

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.