Întrebările adresate Ministrului de interne și Premierului de revista Agenda Pompierului

Joi, 31 Mai 2018București

Timpul trece. Răspunsurile așteptate încă întârzie să apară. E drept, cei de la MAI au anunțat că vom primi un răspuns în termenul legal de 30 de zile, conform Legii nr.544. Cabinetul Premierului a delegat sarcina de a răspunde întrebărilor noastre, către Ministerul Afacerilor Interne. În așteptarea răspunsurilor ministrului de interne, redăm în cele ce urmează adresa și întrebările pe care redacția noastră le-a adresat:

Către,

Ministerul Afacerilor Interne

- în atenția Doamnei Ministru Carmen Daniela Dan -

Având în vedere faptul că revista Agenda Pompierului este o publicație care tratează în exclusivitate subiecte care privesc nobila Armă a Pompierilor, prin prezenta, vă solicităm respectuos să aveți bunăvoința de a ne răspunde, punctual, la câteva întrebări ce privesc situația delicată din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Bucovina" al județului Suceava.

Din informațiile pe care le deținem, la nivelul acestui inspectorat există o serie de tensiuni între inspectorul-șef și subordonați, tensiuni care au făcut obiectul de verificare și cercetare a numeroase controale ale diverselor instituții abilitate.

  1. Vă rugăm să precizați numărul verificărilor efectuate la nivelul acestui inspectorat în perioada ianuarie 2015 - mai 2018, de către organe de control și cercetare precum DNA, corpul de control al IGSU, comisii din cadrul IGSU, corpul de control al ministrului. Totodată vă rugăm să precizați și motivul pentru care au fost dispuse aceste verificări.
  2. Din informațiile pe care le deținem, ca răspuns a petițiilor/rapoartelor înaintate de angajați ai inspectoratului, în primăvara acestui an, 2018, la ISU Suceava, a descins o comisie de control a IGSU. Vă rugăm să precizați constatările efectuate de această comisie și, mai ales, măsurile care s-au luat pentru rezolvarea situației.
  3. Inspectorul-șef al ISU Suceava, Generalul Ion Burlui trebuia, conform legii, să treacă în rezervă cu drept de pensie din luna mai a acestui an. Din informațiile noastre, Domnia Sa este încă în activitate beneficiind de o prelungire pentru rămânerea în activitate ca ofițer, chiar din partea Ministrului Afacerilor Interne. Având în vedere situația tensionată de la nivelul ISU Suceava, dintre inspectorul-șef și angajații inspectoratului, situație care s-a reflectat în ultimii ani și în presa locală de multe ori, vă rugăm să precizați care au fost motivele care au stat la baza deciziei de prelungire a rămânerii în activitate a Generalului Ion Burlui.

În speranța că veți avea bunăvoința de a ne răspunde prompt acestor întrebări, dând dovadă de transparența caracteristică unui minister aproape de cetățeni, vă mulțumim anticipat!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.