MAI amână răspunsul la întrebările Agendei Pompierului

Marți, 22 Mai 2018București

În data de 10 mai a.c., Agenda Pompierului a adresat Ministrului afacerilor interne Carmen Dan, dar și Premierului României Viorica Dăncilă câteva întrebări privind situația tensionată în care se află un inspectorat județean pentru situații de urgență.

Menționam atunci că acest inspectorat, condus de un comandant în prag de pensionare, a făcut deseori obiectul mai multor descinderi a diverse organe de control: DNA, comisii din cadrul IGSU, corpul de control al IGSU dar și corpul de control al ministrului.

Primul răspuns primit de la Secretariatul General al Guvernului ne asigura că întrebările noastre nu au fost ignorate și au fost direcționate către Ministerul de resort de la care urmează să primim0 răspuns. Răspunsul MAI a ajuns în e-mailul redacției noastre azi, marți, 22 mai a.c.. Responsabilii din MAI zic așa: "Referitor la cererea dumneavoastră, înregistrată la Direcţia Informare şi Relaţii Publice cu numărul de mai sus, vă aducem la cunoştinţă faptul că răspunsul vă va fi transmis în maximum 30 de zile, în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare.".

Articolul la care se face referire, prevede: "(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile."

Având în vedere cele de mai sus, ne exprimăm convingerea că ministrul de resort, căruia se adreseză întrebările revistei noastre, precum și echipa Domniei Sale, au nevoie de un răstimp mai îndelungat în redactarea unui răspuns tocmai pentru că, dată fiind situația delicată semnalată, doresc atât să se documenteze mai bine cât și să ia măsurile care se impun conform constatărilor efectuate de organele de control competente și nicidecum pentru a acoperi vreun secretar de stat care ar fi girat cu proriul scaun, în vreo situație nefericită, pentru comandantul respectiv.

Facem mențiunea că, surse de încredere susțin că respectivul inspector-șef continuă să conducă inspectoratul după bunul plac amenințându-și chiar subordonații care au avut curajul să se opună tiraniei instaurate în instituție.

Vom reveni cu amănunte.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.