Șef despotic, oameni nemulțumiți, nenumărate controale. Așteptăm răspuns!

Joi, 10 Mai 2018România

Arma Pompierilor este frământată în ultimii ani de multe neajunsuri. Nemulțumirile cresc pe zi ce trece iar pompierii ajung de multe ori în situația de a-și cere drepturile în justiție. Există însă un ispectorat în țară, în care de ani de zile, tensiunile s-au acumulat poate prea mult.

Au mai fost "mici explozii", reclamații către organele de control ale eșaloanelor superioare, depuse ba de inspectorul șef împotriva subordonaților, ba de subordonați împotriva inspectorului șef. Nu vom da nume și nu vom indica nici măcar inspectoratul în acest material. O vom face la momentul potrivit, după ce vom primi un punct de vedere din partea ministerului de resort, punct de vedere pe care l-am solicitat prin poșta electronică, azi, joi, 10 mai 2018.

Menționăm doar că, din informațiile noastre, of-urile pompierilor care, de altfel, au urmat calea legală de petiții/rapoarte pe care o au la dispoziție militarii, ar cuprinde: neplata (decât în unele unități din cadrul inspectoratului) a orelor suplimentare lucrate sâmbăta și duminica și în sărbători legale, atmosfera despotică de la locul de muncă, faptul că inspectorul șef își tratează suborodonații ca pe propriile slugi, hărțuirea, amenințarea, jignirea și chiar umilirea oamenilor la locul de muncă.

Ar mai fi de adăugat doar că, în ultimii ani, inspectoratul în cauză a făcut obiectul mai multor descinderi a diverse organe de control: DNA, comisii din cadrul IGSU, corpul de control al IGSU dar și corpul de control al ministrului.

Vom reveni cu amănunte.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.