Rămâne generalul Iamandi la cârma IGSU sau va fi înlocuit?

Duminică, 29 Iulie 2018București

Ramane generalul Iamandi la carma IGSU sau va fi inlocuit | imaginea 1 Generalul Dan Paul Iamandi a fost împuternicit la cârma pompierilor începând cu data de 4 februarie a.c., pe o perioadă de 6 luni. Zilele acestea împuternicirea sa ajunge la final. În aceste condiții fie ar urma să primească o nouă împuternicire pe încă 6 luni, fie urmează să fie înlocuit la comanda pompierilor cu altcineva.

Ca de fiecare dată, luptele de culise s-au pus de ceva vreme în mișcare chiar dacă cei implicați caută a arăta că totul este liniar și sub control. Bursa zvonurilor vehiculează că generalului Iamandi i se va mai acorda o prelungire de încă 6 luni la comanda pompierilor. Pe de altă parte, surse neoficiale susțin că au fost luați în calcul și alți ofițeri. Printre aceștia, colonelul Laurențiu-Cosmin Balcu - inspector șef al ISU Sibiu dar și colonelul Orlando Șchiopu - împuternicit inspector-șef al ISU București-Ilfov. De altfel, numele colonelului Cosmin Balcu a fost luat în calcul, la acea vreme, și pentru a conduce ISU București-Ilfov.

Rămâne de văzut în zilele următoare care din cei amintiți va fi considerat mai vrednic de factorii decidenți din minister.