Consilierul premierului pe probleme de situații de urgență: pompier sau vedetă?

Luni, 22 Octombrie 2018București
Sursa Foto: Facebook

Col. Radu Țipișcă Nu mai e un secret faptul că pentru prima dată în istoria modernă a României, premierul are în aparatul propriu un consilier pe probleme de situații de urgență recrutat din sânul pompierilor.

Colonelul Radu Țipișcă este un pompier militar activ, nu în rezervă, căruia nobila meserie pe care a îmbrățișat-o i-a adus onoarea de a reprezenta Arma Pompierilor în aparatul propriu al Premierului României.

Din nefericire pentru pompieri, distinsul consilier nu a ieșit în evidență în primele 7 luni de mandat cu realizări mărețe, pagina oficială de Facebook a domniei sale conținând de la cugetări adânci și vorbe de duh, citate, poze făcute pe la diverse sindrofii și, mai nou, chiar sfaturi pentru o alimentație sănătoasă. Deh, când ai doi consilieri personali, pompieri de carieră și îi înlocuiești cu două dudui, una chiar cunoscută ca fiind implicată în chestiuni de scandal politic deocheate, preiei, probabil... trendul.

Zilele trecute pompierii militari au fost angrenați în mega exercițiul despre care am relatat în paginile revistei, cu bune și cu rele. Chiar ne întrebam pe unde s-o fi rătăcit consilierul Premierului, cunoscut drept mare amator de fotografii pe la diverse evenimente. Nu l-am zărit însă pe nicăieri. Nelămurirea noastră a fost însă spulberată de o fotografie pe care distinsul consilier a postat-o pe pagina sa de Facebook: tolănit picior peste picior pe o canapea, departe de simularea de cutremur, înconjurat de oglinzi și cu degetul la tâmplă, colonelului Radu Țipișcă i-a reușit o postură care stârnește până și invidia unei vedete din show-biz.

Fotografia e însoțită de un citat pe măsură: "Nu este nevoie de prea multe vorbe, cel mai mare adevăr constă în fapte. #Perseverența este un liant către cel mai aprig vis al nostru😉" - scrie consilierul trăgând șmecher cu ochiul fanilor săi. Din nefericire domnul consilier a uitat că este militar activ iar poziția respectivă nu face cinste unui ofițer al Armatei Române angajat pe o funcție de general cu 4 stele. Din câte cunoaștem, în România există doar două astfel de funcții, una din ele aparținând Șefului Statului major al Armatei Române. În plus, cei care au onoarea să acceadă în astfel de funcții sunt verificați și avizați de CSAT, organism care girează astfel, calitățile deosebite pe care un consilier al Premierului trebuie să le dețină. Fotografiile gen manechin pe canapea nu fac tocmai cinste unui consilier de stat, cu atât mai puțin unui militar.

Cât despre preseverență, auzim că domnul consilier în cauză este perseverent în a obține cât mai grabnic gradul de general. Nu am gustat glumele făcute de diverși la adresa Premierului Viorica Dăncilă, dar, văzând această fotografie de care este atât de mândru consilierul de stat cu atribuții în situații de urgență, nu putem decât să sperăm că ceilalți consilieri din aparatul propriu al primului-ministru să fie mai puțin... vedete.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.