Un titan al Armei Pompieri a trecut în rezervă! Respect, colonel Emil Apostol!

Joi, 15 Noiembrie 2018Giurgiu
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Col. Emil Apostol Nu am crezut că ziua aceasta va veni prea curând. Sau poate am sperat să nu vină mai repede decât ne-am fi așteptat. Colonelul Emil Apostol, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vlasca" al județului Giurgiu este începând de azi, joi, 15 noiembrie a.c., ofițer în rezervă.

Model de militar pentru unii, personaj incomod pentru alții, o enciclopedie ambulantă de legi și regulamente militare, ferm, hotărât, militar 100%, colonelul Emil Apostol a fost de-a lungul carierei sale, pe rând, locțiitor și ulterior comandant secție, comandant detașament, șef de stat major, comandant grup de intervenție și inspector șef.

Că a reconstruit din temelii ISU Giurgiu, nu mai este un secret pentru nimeni. Mărturie stau în acest sens "salba" de subunități noi, moderne, care stârnesc admirația celor care cunosc istoria pompierilor giurgiuveni și nu numai: Detașamentul Bolintin Deal, Garda de Intervenție Mihăilești, Punctul de lucru Greaca, Garda de Intervenție Colibași, Punctul de Lucru Călugăreni și chiar sediul inspectoratului. Sub mâna colonelului Apostol, ISU Giurgiu a renăscut din propria cenușă.

A venit și momentul retragerii din activitate. S-a retras militărește, fără fast, modest, așa cum îl cunoaștem, ca un adevărat pompier militar care și-a îndeplinit și încheiat cu succes misiunea încredințată. Emil Apostol lasă în urmă nu doar un inspectorat cu clădiri noi ci și un colectiv de oameni minunați, de militari pompieri, formați sub mâna sa, care, suntem siguri că vor păstra ISU Giurgiu pe podiumul inspectoratelor model.

Respect, colonel Emil Apostol! Nu folosesc (r)-ul, pentru că oameni ca tine nu trec în rezervă niciodată! Rămân un "standard" pe care cei ce vin din urmă tind să îl atingă! Eu le doresc chiar să îl depășească! Pensie lungă și fericită alături de minunata ta familie! Mult succes în noua carieră! Audacia et devotio!

Domnule, maior Radu Covaci, aveți onoarea de a conduce ISU Giurgiu mai departe! Mult succes!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.