Fii și tu Moș Crăciun!

Miercuri, 26 Decembrie 2018Vrancea
Foto: ISU Vrancea

Fii si tu Mos Craciun | imaginea 1 Moș Crăciun a apelat joi, 20 decembrie a.c., numărul unic de urgență 112 și ne-a solicitat ajutorul. Milioanele de cadouri pe care le are de împărțit, de data aceasta, au îngreunat sania iar renii au rămas în întârziere.

Uitându-se pe lunga lui lista și-a dat seama că din cauza drumului anevoios nu va putea ajunge la două familii din județul nostru. Cum Moșu' știe că ne descurcăm în orice situație de urgență a fost convins că ne vom descurca de minune și în rezolvarea acestei probleme. Ne-a trimis repejor scrisorile cu dorințe iar noi fiind obișnuiți să răspundem rapid la nevoile celorlalți, ne-am mobilizat și am trecut la îndeplinirea misiunii încredințate.

Așadar, întâi am citit scrisorile. Așa am constatat că ne confruntăm cu două cazuri mai sensibile. Părinții care au trimis mesajul Moșului, sunt deja obișnuiți cu puținul și cu grija zilei de mâine, la ei e mereu criză. În prima scrisoare am citit povestea unei mămici care își crește singură cei doi copilași. Se străduie să le ofere mai mult. Muncește cât e ziua de lungă dar salariul mic nu poate acoperi toate nevoile. Singura dorință era ca cei doi copii ai ei să primească costume de sport să intre în rândul copiilor de la școală și dacă se poate și ceva dulciuri. La cea de-a două scrisoare am recunoscut povestea tragică a tatălui. Îl cunoaștem. De două ori paramedicii i-au acordat primul ajutor.

A muncit până la epuizare. Nici acum nu știe ce are, nu a avut timp pentru analize. A tras din greu să-și ridice singur un acoperiș în care să-și adăpostească familia. A reușit să termine o cameră. O cameră în care acum trăiesc patru suflete iar cel mai mic suflețel este roz și are doar șase luni. Nu au cerut decât dulciuri și jucării. La ei nu s-au mai gândit doar s-au rugat, cum fac mereu, pentru sănătate. Înduioșați, am analizat situația și am fost siguri că putem face mai mult decât atât. NOI SUNTEM SALVATORI!

Ca de fiecare dată am lucrat în echipă, ca reușita să fie peste așteptări. Ne-am propus ca aceste sărbători să aducă veselie în casele celor două familii. Ne-am umplut ”tolba” cu de toate (dulciuri, alimente, încălțăminte, hăinuțe, jucării, pături, produse de curățenie și de îngrijire personală, etc.) dar în primul rând am bifat dorințele celor două familii.

În dimineața zilei de 21 decembrie a.c., pompierii au pornit la drum. Nu au avut sanie dar mașinile de pompieri au ajuns la adresele indicate, în Lamotești și respectiv, Biliești. Am fost primiți cu bucurie, lacrimi de fericire și îmbrățisări călduroase. Cu greu ne-am dezlipit de acești oameni cu suflet curat care din nefericire, din cauza neajunsurilor, văd viața în gri. Acum, pentru ei ”CRACIUNUL ESTE SALVAT!” Dacă iți dorești ca povestea să continue: ”FII ȘI TU MOȘ CRĂCIUN!”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.