Programul de voluntariat ”Salvator din pasiune”

Miercuri, 20 Februarie 2019Caraș-Severin
Sursa Foto: ISU Caraș-Severin

Programul de voluntariat  Salvator din pasiune | imaginea 1 Știm cu toții de la bunici sau părinți că, atunci când cineva se îneacă cu un bol alimentar, acesta poate fi ajutat prin aplicarea unor lovituri ușoare între umeri, direcționate de jos în sus. Sau am mai fost învățați să aplicăm diverse soluții (miere, smântână, ulei, sare etc.) în cazul arsurilor ușoare.

Dar protocoalele de prim-ajutor completează, iar, în unele cazuri, chiar contrazic aceste metode casnice. Nu se știe niciodată când te poți afla într-o situație în care ești nevoit să acorzi primul ajutor unui membru al familiei sau poate chiar unui necunoscut, în te miri ce împrejurare: accident rutier, persoană căzută în stradă sau omul de la masa alăturată dintr-un restaurant.

Programul de voluntariat ”Salvator din pasiune” oferă oricui, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 ani, posibilitatea de a învăța manevre de prim-ajutor de bază și cum să recunoască semne ale unor situații ce pot pune o persoană în dificultate. În cadrul programului, paramedici atestați instruiesc voluntarii cu privire la diverse tehnici de acordare a primului ajutor, de la manevra Heimlich, care se aplică în cazul obstrucției căilor aeriene, la modul corect de a interveni în cazul unor arsuri, și până la efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară.

Până la sfârșitul lunii februarie, a.c., se primesc cererile de înscriere ale tuturor celor interesați să devină voluntari în cadrul inspectoratului Caraş-Severin. Pentru mai multe informații accesați http://www.isusemenic.ro/instructiuni.pdf, sau contact telefonic la nr. 0255 211 213.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.