Respect, Plutonier adjutant șef Neagu Cătălin!

Vineri, 08 Februarie 2019Buzău
Foto: ISU Buzău

Respect  Plutonier adjutant sef Neagu Catalin | imaginea 1 Cel care a primit distincţia „Pompierul de onoare al anului 2018“ este plutonierul adjutant șef Neagu Cătălin. Subofițerul îndeplinește funcția de comandant al gărzii de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

Cătălin Neagu a dovedit cunoștințe solide în ceea ce privește pregătirea de specialitate și militară, pentru el secretul unei misiuni reușite fiind coordonarea perfectă și antrenamentul continuu alături de colegi.

În cursul anului 2018 a participat la 74 de intervenţii, contribuind în mod direct la salvarea persoanelor și a bunurilor acestora.

În mod deosebit, s-a remarcat pentru modul cum a acţionat la:

  • intervenția din localitatea Ciobănoaia pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale de aproximativ 2000 mp. În interiorul construcției au fost surprinse 73 de animale, acțiunea promptă a echipajelor coordonate de acesta ducând la evacuarea a 50 dintre ele și la limitarea pagubelor materiale.
  • intervenția din localitatea Dealul Viei pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de producție tâmplărie PVC în suprafață de aproximativ 350 mp. Condițiile meteo nefavorabile – vânt puternic și vizibilitate redusă, cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul halei, dar și lipsa surselor de apă în apropiere au făcut din intervenție una extrem de dificilă. Experiența vastă în domeniu a șefului GIS a făcut ca intervenția să fie eficientă, incendiul fiind stins în limitele găsite.

Plutonierul adjutant șef are 42 de ani și este pompier din anul 1996, după ce a absolvit Şcoala de pompieri şi protecţie civilă Boldeşti, judeţul Prahova.

Are o experienţă de peste 20 ani în lupta cu focul şi calamităţile, în ultimii 5 ani a obținut calificative de ”FOARTE BUN” și a fost recompensat cu aproape toată gama de recompense prevăzute de regulamentele militare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.