Respect, Plutonier major Stancu Sorin!

Vineri, 08 Februarie 2019Buzău
Sursa Foto: ISU Buzău

Respect  Plutonier major Stancu Sorin | imaginea 1 Cel care a primit distincţia „Salvatorul de onoare al anului 2018“ este plutonierul major Stancu Sorin. Subofițerul îndeplinește funcția de comandant de echipaj și alpinist în cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

Sorin Stancu este considerat în colectivul din care face parte ca fiind un real sprijin, atât profesional, cât și ca un bun prieten, fiind capabil să găsească întotdeauna cele mai bune soluții.

Este unul din cei mai experimentați membri ai echipei de căutare-salvare ai subunității din care face parte, iar multitudinea de intervenții pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, rămase blocate la înălțime sau în diferite spații, precum și pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieții a dus la dobândirea unei experiențe importante în domeniu. În anul 2018 a participat la zeci de intervenții, 14 dintre acestea fiind în domeniul specific de salvare persoane sau animale.

În mod deosebit, s-a remarcat pentru modul cum a acţionat la intervenția din localitatea Amaru, unde echipajul coordonat de acesta a fost solicitat pentru căutarea-salvarea unei persoane căzută într-o baltă. S-a acționat cu o barcă pneumatic și cu materialele din dotare, iar în urma căutărilor persoana a fost găsită, transportată la mal și predată echipajului de prim ajutor și la intervenția din municipiul Buzău pentru degajarea unor lebede rămase blocate pe lacul înghețat din parcul tineretului.

Plutonierul major are 38 de ani, a fost încadrat în rândurile pompierilor în 2007 activând în toată această perioadă la Detașamentul de Pompieri Buzău.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.