Bilanțul activităților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 2018

Marți, 19 Martie 2019Timiș
Sursa Foto: ISU Timiș

Bilantul activitatilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta  2018 | imaginea 1 Joi, 14 martie, a.c., a fost prezentat bilanțul activităților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru anul 2018.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în anul 2018 în 15 şedinţe și a participat la 11 videoconferințe cu Guvernul României, în vederea asigurării coordonării integrate a măsurilor tehnico-operative pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse pe teritoriul judeţului Timiş.

În anul 2018, cele mai semnificative situaţii de urgenţă au fost generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Datorită avertizărilor hidro–meteorologice Cod Roșu și Cod Portocaliu, a fost activat de 7 ori Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor (Grupa Operativă a CJSU) la sediul I.S.U. Banat.

Pentru prevenirea, limitarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, în anul 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a cooperat în condiţii foarte bune cu serviciile deconcentrate, descentralizate şi de gospodărie comunală şi alţi manageri ai unor instituţii şi societăţi comerciale de interes judeţean care îndeplinesc funcţii de sprijin în gestionarea situaţiilor de urgenţă, precum şi manageri ai agenţilor economici care, prin specificul activităţii, constituie factori de risc potenţiali generatori de situaţii de urgenţă. Mai multe detalii privind activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pot fi accesate pe site-ul www.cjsutm.ro.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.