Cu şcoala, în vizită la ISU Covasna

Sâmbătă, 09 Martie 2019Covasna
Sursa Foto: ISU Covasna

Cu scoala  in vizita la ISU Covasna | imaginea 1 În contextul comemorării a 42 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977 și pentru dezvoltarea culturii preventive și de educare a populației în situația producerii unui cutremur, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a primit, luni, 4 martie, a.c., vizita a peste 80 de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Generală "Váradi József" din Sfântu Gheorghe.

Copiii au fost încântaţi să asculte explicaţiile pompierilor, în ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi privind pregătirea pentru intervenţie, apoi au prins curaj şi au urcat în autospeciale cu apă şi spumă şi în ambulanţele SMURD.

În cadrul acestei activităţii s-au prezentat regulile de comportare în cazul producerii unui cutremur şi apelarea corectă a numărului unic de urgenţă 112.

Demersul preventiv este orientat spre această latură de informare și educare a copiilor, de transmitere a mesajului corect privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, în așa fel încât, să fie pregătiți pentru acest tip de risc.

În urmă cu 42 de ani, în seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator, soldat cu aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite.

Însușirea și adoptarea unui comportament proactiv în fața unor situații de urgență vă pot salva viața!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.