Fii pregătit! Ajutorul tău contează!

Marți, 19 Martie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Fii pregatit  Ajutorul tau conteaza | imaginea 1 În perioada 15 martie – 12 aprilie, a.c., în toate unitățile de învățământ din municipiul Alexandria se derulează o activitate de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, intitulată sugestiv „Fii pregătit! Ajutorul tău contează!”.

Acțiunea, realizată de către Primăria Municipiului Alexandria, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman, vizează elevii din clasele V – VIII și are ca scop pregătirea acestora privind modul de comportare în cazul producerii unui seism și acordarea primului ajutor în diferite situații de urgență.

Conform programului stabilit, în perioada 15 – 20 martie, elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” sunt primii beneficiari ai acțiunii, aceștia având prilejul de a învăța cum să se comporte în cazul producerii unui cutremur și cum să acorde primul ajutor privind dezobstrucția căilor aeriene, poziția laterală de siguranță, leziunile ușoare (hematoame, echimoze, entorse, luxații etc.) și ce informații trebuie să furnizeze pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în situații critice.

Pompierii teleormăneni adresează mulțumiri pentru modul de implicare în desfășurarea activităților tuturor factorilor implicați, conducerii unității de învățământ și voluntarilor ISU Teleorman, care vor fi în continuare alături de ei la toate aceste instruiri!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.