În prima linie, în lupta cu focul!

Vineri, 01 Martie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

In prima linie  in lupta cu focul | imaginea 1 Plt. maj. Sindilă George Sorin, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, în vârstă de 38 de ani, căsătorit, cu doi copii, de 7 și 14 ani, este genul de om pentru care faptele vorbesc în numele său.

În cei 13 ani de activitate în cadrul subunității Alexandria are la activ peste 500 de misiuni de stingere a incendiilor și descarcerare, precum și nenumărate alte intervenții la inundații, înzăpeziri ori fenomene meteorologice periculoase, dovedind de fiecare dată implicare și profesionalism în rezolvarea problemelor cetățenilor.

Acesta este cunoscut de către toți colegii ca un om cu calități personale deosebite, cum ar fi responsabilitatea, curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu, un om care a transformat meseria de salvator într-o pasiune, ghidat de sentimentul de solidaritate față de semeni.

El este unul dintre oamenii care, atunci când primește o misiune în urma unui apel la 112, îmbracă în mai puțin de 2 minute echipamentul de protecție și se urcă în prima mașină ce pleacă la locul evenimentului. În cadrul echipajului său, îndeplinește funcția de servant, fiind de fiecare dată în prima linie în lupta cu focul, executând de cele mai multe ori sarcinile cu risc ridicat, cum ar fi cele de evacuare a buteliilor din incendiu ori de căutare-salvare a persoanelor surprinse de flăcări. De deciziile și pregătirea lui depind viața multor oameni încercați de greutăți, cei pe care trebuie să îi salveze, dar și ale colegilor săi. Din experiența sa a învățat că succesul misiunilor este rezultatul muncii în echipă, încrederea în fiecare membru al ei fiind decisivă în lupta, uneori inegală, pe care o duc cu flăcările.

Dragostea față de această meserie a început și dezvoltat atunci când a efectuat stagiul militar la arma „Pompieri”, în perioada 2001 – 2002, când a participat la mai multe misiuni de stingere a incendiilor, iar atunci când a avut șansa să se încrie la concursurile de încadrare din anul 2006, a ales fără nicio ezitare să fie ceea ce este acum – pompier salvator.

In prima linie  in lupta cu focul | imaginea 2 Dintre sutele de misiuni la care a participat, cele mai dificile pentru el au fost reprezentate de incendiile produse la doi operatori economici mari, unul din municipiul Alexandria, ce comercializa materiale de construcții, iar altul în localitatea Nanov, unde se aflau mai multe substanțe toxice. Ambele intervenții au fost de lungă durată, de peste 10 - 12 ore, cu o muncă titanică a pompierilor pentru a reuși diminuarea pagubelor și a restabili starea de normalitate.

Pentru salvatorul nostru, intervenția pe care a spus că nu o va uita niciodată este reprezentată de un incendiu izbucnit în localitatea Măgura, la o locuință improvizată în niște adăposturi de animale, unde o familie nevoiașă, cu un copil de aproape 2 ani, locuia. Cu toate că au ajuns rapid la fața locului, adăpostul improvizat era cuprins în totalitate de flăcări, în interior găsind trupul carbonizat al micuțului. În acele momente, gândul său s-a îndreptat către cei doi copii ai săi, promițându-și să facă tot ceea ce este posibil pentru a nu-i lăsa nesupravegheați acasă.

Cu toate că acum este unul dintre cei mai experimentați pompieri profesioniști din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, salvatorul știe că pregătirea continuă îi asigură succesul în misiunile viitoare, precum și siguranța sa și a colegilor lui în derularea misiunilor încredințate. Având în vedere aceste aspecte, pompierul profesionist a urmat stagiile de pregătire de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, în anul 2017, absolvind cursul „Tehnica pătrunderii în încăperi incendiate” și cel de la I.S.U. Constanța, de „Căutare-salvare în medii închise/înguste (subsoluri, canale tehnologice etc.).

Coordonatele întregii sale cariere conduc până în acest moment la definirea profilului unui salvator de excepție, care dăruiește totul meseriei, profund implicat și atașat de subunitatea în care își desfășoară cea mai mare parte a activității, dar mai ales dedicat OAMENILOR.

Îi dorim în continuare succes în misiunile viitoare și îl asigurăm de întreaga noastră prețuire pentru tot ceea ce face!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.