Pompier, salvator în timpul liber!

Vineri, 29 Martie 2019Alba
Sursa Foto: ISU Alba

Pompier  salvator in timpul liber | imaginea 1 Pasiunea pentru meseria nobilă de pompier, dar și spiritul civic, l-au făcut pe plutonierul major GROZA Mircea-Nicolae din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba-Iulia, să se afle, marţi seară, 26 martie, a.c., în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu.

Fiind un mare pasionat al fotbalului, pe timpul deplasării spre meciul de fotbal susținut de echipa națională la Cluj-Napoca, a fost unul dintre primii sosiți la locul producerii unui accident rutier pe autostrada A3, soldat cu două victime. Colegul nostru a evaluat situația și starea de sănătate a victimelor, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, a acordat primul ajutor unei victime aflate într-o stare mai gravă, a evaluat cu responsabilitate victima asigurându-i acesteia confortul termic și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate. Chiar dacă a întârziat la meciul dintre România și Insulele Feroe, a ajuns la timp pentru a se bucura de victoria echipei naționale.

Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției îl felicită pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.