Un nou exerciţiu de alarmare publică la nivel naţional

Sâmbătă, 09 Martie 2019Mehedinți
Sursa Foto: ISU Mehedinți

Un nou exercitiu de alarmare publica la nivel national | imaginea 1 Miercuri, 06 martie, a.c., în intervalul orar 10.00-11.00, a avut loc un nou exerciţiu de alarmare publică la nivel naţional.

Sirenele din ţară au emis semnalul Prealarmă aeriană, care are rolul de prevenire a populaţiei civile despre posibilitatea producerii unui atac aerian.

Cu ocazia exerciţiului naţional de alarmare publică, cadrele Inspecţiei de prevenire a ISU Mehedinţi au desfăşurat, pe timpul controalelor planificate la sediile DGASPC din judeţul Mehedinţi, exerciţii de evacuare pentru pregătirea personalului de a reacţiona corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Aceştia au fost îndrumaţi cum să acţioneze eficient în cazul manifestării unor situaţii de urgenţă, să nu intre în panică şi să se deplaseze spre locurile de adunare dinainte stabilite, acolo unde vor primi indicaţii despre măsurile ce trebuie luate pentru protecţia acestora.

Pompierii reamintesc că exerciţiul de alarmare publică se defăşoară la nivel naţional în prima zi de miercuri a fiecarei luni, în intervalul orar 10.00-11.00, iar dacă semnalele de alarmare se vor auzi în alt interval orar sau altă perioadă, cu siguranţă acestea vor avertiza populaţia despre posibilitatea sau iminenţa producerii unei situaţii de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.