28 m² împărţiţi la 8 omuleţi!

Marți, 30 Aprilie 2019Gorj
Sursa Foto: ISU Gorj

28 m  impartiti la 8 omuleti | imaginea 1 Dacă tot am zis „Dăruieşte şi tu!” şi după ce am avut parte de un impostor care ar fi vrut să beneficieze de ajutor fără să-l merite, am dat peste aceşti copii, 7 la număr, şi de Elena, mama şi, în acelaşi timp, mătuşa lor!

O să vă explicăm cum este posibil:

4 dintre ei sunt copiii Elenei, femeia care are grijă de toţi cei 7 copii! Ceilalţi 3 sunt copiii lui Laurenţiu, fratele Elenei căruia în urmă cu 2 ani i-a murit soţia. Laurenţiu a fost nevoit să plece la muncă în străinătate şi şi-a lăsat copiii în grija surorii sale. Elena este divorţată din cauza numeroaselor neînţelegeri cu fostul soţ.

Locuiesc într-o locuinţă socială în municipiul Tg-Jiu de numai 28 m². I-am cunoscut prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, iar înainte de a lua decizia de a-i ajuta am mers să-i cunoaştem. Erau acasă doar 3 dintre cei 7 copii. Ei terminaseră şcoala, iar ceilalţi 4 erau la şcoală. Stau într-o garsonieră micuţă, dar foarte curată! Copiii sunt foarte îngrijiţi şi, cel mai important, toţi merg la scoală şi la grădiniţă.

Elena ne spune că nici nu concepe ca micuţii să nu meargă la şcoală. “Doar dacă învaţă o să aibă un viitor mai bun! Trebuie să se ducă la şcoală, să înveţe şi să nu trăiască aşa cum trăim acum! Din cauza asta nu mă pot duce la muncă! Stau lângă ei să-i duc la şcoală, să-i iau, să-şi facă temele şi să ajungă şi ei cineva! Aşa scapă de sărăcia asta în care trăim!” Elena nu-şi poate căuta un loc de muncă pentru că trebuie să aibă grijă de cei 7 copii. Toţi trăiesc din bănuţii pe care Laurenţiu îi trimite lunar.

Din banii pe care i-am strâns le-am cumpărat şi lor rechizite, mâncare, dulciuri şi încălţăminte. Anul acesta vor avea o masă de Paşte aşa cum nu au avut niciodată. Bucătăria garsonierei este foarte mică şi neîncăpătoare pentru toţi opt. În garsonieră au două paturi mari în care dorm, iar masa la care mănâncă o reprezintă o faţă de masă pusă pe jos între cele două paturi. În jurul acelei feţe de masă fac un cerc şi mănâncă.

Sunt oameni pentru care soarta nu a fost prea blândă. Cum au ajuns în situaţia asta nu mai ţine de noi. Nu trebuie să-i judecăm! Trebuie doar să vedem dacă sunt oameni buni şi să-i ajutăm dacă putem. Aceşti copii nu au nicio vină! O masă îmbelşugată pentru mulţi dintre noi înseamnă foarte puţin! Pentru ei înseamnă enorm de mult!

Ajută şi tu! Puţinul tău, puţinul nostru, pentru ei înseamnă mult!

28 m  impartiti la 8 omuleti | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.