Programul "Salvator din pasiune" a ajuns la a V-a serie

Joi, 11 Aprilie 2019Vrancea
Sursa Foto: ISU Vrancea

Programul  Salvator din pasiune  a ajuns la a V a serie | imaginea 1 Începând de sâmbătă, 6 aprilie, a.c., o nouă serie formată din 25 voluntari va urma cursul introductiv organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Anghel Saligny" al județului Vrancea.

În primele două weekend-uri, aceștia vor parcurge tematica specifică cursului introductiv. Ulterior, voluntarii vor învăța în alte două weekend-uri tematica specifică primului ajutor de bază, etapă care se finalizează prin sustinerea unui test scris și o probă practică. În urma finalizării cursurilor, voluntarii vor desfășura activități specifice de intervenție și pregătire în cadrul subunităților ISU Vrancea, stabilite în funcție de opțiunea fiecărui voluntar, împreună cu personalul operativ propriu. De asemenea, voluntarii pot participa inclusiv la programe de formare profesională, organizate în Centre de antrenament și pregătire de specialitate subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, identice cu cele urmate de personalul operativ din subunitățile inspectoratului.

Programul "Salvator din pasiune" va continua pe tot parcursul anului. Pentru a putea deveni voluntari, candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Dosarul candidatului trebuie să conţină:

  • cererea de înscriere;
  • certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
  • copie după actul de identitate;
  • avizul psihologic (obținut de la un psiholog cu competențe în apărare, ordine publică și siguranță națională);
  • actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;
  • adeverinţa medicală (fără boli cronice, apt pentru efort fizic nivel mediu, clinic sănătos);
  • acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.